Galerija Zvonimir

O galeriji

Četvrt stoljeća djelovanja »Zvonimira« u solinskom kulturnomu životu snažno je obilježeno galerijskom djelatnošću s gotovo četiri stotine održanih izložbi kako eminentnih hrvatskih akademskih umjetnika tako i amatera...


PARAĆ
Vjekoslav

(Solin, 2. veljače 1904. - Zagreb, 4. kolovoza 1986.) Slikarsko školovanje na Akademiji u Zagrebu započinje godine 1922., a najvažniji profesori su mu Krizman, Jozo Kljaković, Maksimilijan Vanka i Ljubo Babić.

Generic placeholder image

PARAĆ
Dalibor

(Solin, 23. lipnja 1921. Zagreb, 13. veljače 2009.) Na Akademiji likovnih umjetnosti diplo-mirao je u Zagrebu u klasi prof. Ljube Babića godine 1948., a 1950. kod istog profesora završio je Specijalku.

Generic placeholder image

KLJAKOVIĆ
Jozo

(Solin, 10. ožujka. 1889.– Zagreb, 1. listopada 1969.) Studirao je slikarstvo u Pragu, Beču, Ženevi i Parizu. 1911. Prva izložba s grupom Medulić u Zagrebu, i u Rimu na Međunarodnoj izložbi.

Generic placeholder image

HASSE
Carl

Počevši od konca 17. stoljeća Dalmacija je privlačila brojne putopisce-slikare koji su predmete svoga zanimanja pronalazili ponajprije u gradovima nekadašnjeg moćnog rimskog carstva.

Generic placeholder image

SALONA DIVINA

Zbirka odljeva najljepših salonitanskih spomenika svoje je trajno mjesto našla unutar nove Gradske galerije. Formirana godine 2010. za potrebe izložbe "Salona divina" ova zbirka najpoznatijih djela kiparstva rimske umjetnosti...

Generic placeholder image