ŽUPAN BLAŽENKO BOBAN OBIŠAO GRADILIŠTE OBJEKTA ZA PRUŽANJE IZVANINSTITUCIJSKIH USLUGA U ZAJEDNICI, POD OKRILJEM GRADSKOGA DRUŠTVA CRVENOGA KRIŽA SOLIN – Najmlađi i najstariji

SOLINSKA KRONIKA 339, 15. studenoga 2022.

Grad Solin raste i demografski je najmlađi grad u državi i to je vrlo dobro, ali imamo i pojavu da sve naših sugrađana treba ovakvu vrstu ustanove i usluga – rekao je zamjenik gradonačelnika Ivica Rakušić

Župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban u pratnji pročelnice Upravnoga odjela za zdravstvo, socijalnu skrb i demografiju Diane Luetić i pročelnika Upravnog odjela za hrvatske branitelje, civilnu zaštitu i ljudska prava Damira Gabrića obišao je 8. studenoga gradilište objekta za pružanje izvaninstitucijskih usluga u zajednici, koji se realizira pod okriljem Gradskoga društva Crvenoga križa Solin u sklopu projekta »U službi humanosti« financiranoga sredstvima Europske unije.

– Objekt veličine oko 800 metara četvornih trebao bi biti dovršen koncem siječnja 2023., a završetak čitavoga projekta predviđen je tijekom prve polovice sljedeće godine. Objekt je namijenjen korisnicima starije životne dobi u području pružanja usluge poludnevnoga boravka, uz to predviđeno je uređenje kuhinje koja će dnevno proizvoditi oko 150 obroka za slabo pokretne i potrebite osobe korisnike projekta »Pomoć u kući« te dvije smještajne jedinice za smještaj djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi – rekla je ravnateljica GDCK Solin Buga Blažević tijekom obilaska u kojemu je sudjelovao i njezin prethodnik Željko Grubišić, potpredsjednik Hrvatskoga Crvenog križa.

Objekt veličine oko 800 metara četvornih trebao bi biti dovršen koncem siječnja 2023.

Župan Blaženko Boban nije krio zadovoljstvo ovim jedinstvenim projektom vrijednim oko 11.6 milijuna kojeg je Županija splitsko-dalmatinska do sada financirala s 280 tisuća kuna.

– Istaknuo bih i ovom prilikom odličnu suradnju sa solinskim Crvenim križem, a podsjetio bih i na dvije najsvježije aktivnosti koje smo zajedno provodili, smještaj djece s potresom pogođenoga područja Sisačko-moslavačke županije te djece s ratnih područja Ukrajine – rekao je župan uručujući ovom prilikom ravnateljici GDCK Solin Bugi Blažević ključeve dvaju novih kombi vozila nabavljenih u sklopu spomenutog projekta »U službi humanosti«.

Dva vozila vrijedna ukupno 810 tisuća kuna prilagođena su osobama s invaliditetom, a osim za prijevoz invalida koristit će se i za aktivnosti projekta »Pomoć u kući« odnosno za dostavu toplih obroka.

Obilasku objekta i predaji ključeva novih kombi vozila nazočio je i solinski dogradonačelnik Ivica Rakušić.

– Grad Solin je partner na ovom projektu i s nestrpljenjem iščekujemo završetak radova, dobivanje uporabne dozvole te korištenje svih onih usluga koje će ovaj objekt pružiti našim sugrađanima i stanovnicima općina Muć, Dugopolje i Klis koje su obuhvaćene djelovanjem GDCK Solin. Grad Solin raste i demografski je najmlađi grad u državi i to je vrlo dobro, ali imamo i pojavu da sve naših sugrađana treba ovakvu vrstu ustanove i usluga – rekao je zamjenik gradonačelnika Ivica Rakušić iskazujući zahvalnost bivšem ravnatelju CK Solin Željku Grubišiću i sadašnjoj ravnateljici Bugi Blažević na trudu koji su uložili u realizaciju ovoga projekta.

Novi broj Solinske Kronike

posljednji broj solinske kronike

Pratite nas

   Facebook

   RSS

   Newsletter

Zvonimir Solin Newsletter

Najvažnije vijesti u vašem email sandučiću