GRADONAČELNIK DALIBOR NINČEVIĆ O ZAVRŠNOJ FAZI POSLOVNOGA CENTRA RUPOTINA – Vrtić početkom rujna

SOLINSKA KRONIKA 330, 15. veljače 2022.

Izgradnja dječjeg vrtića s dvije vrtićke i jednom jasličkom skupinom, prostor za mjesni odbor s polivalentnom dvoranom te dvije ordinacije, predstavlja prvu fazu radova, a istovremeno je realizirana i druga faza kojom je obuhvaćena izgradnja novoga igrališta i balotišta te više potpornih zidova i stubišta

Govoreći o novomu objektu u Mjesnomu odboru Rupotina, a koji spada u kapitalne gradske projekte gradonačelnik Dalibor Ninčević se osvrnuo na njegovu završnu fazu.

– Realizacija projekta Poslovni centar Rupotina, u kojem će se smjestiti tri vrtićke grupe, ordinacija i prostor za rad vijeća Mjesnog odbora ulazi u završnu fazu. U tijeku radovi na unutrašnjemu uređenju objekta te će radovi bez opremanja biti dovršeni do konca ožujka, a kako je i bilo predviđeno –  istaknuo je gradonačelnik Dalibor Ninčević.

– Ono što bih ovom prilikom istaknuo, a što je našim sugrađanima vjerujem posebno važno, jest početak rada vrtića. Realno je da on s radom započne sljedeće pedagoške godine, odnosno početkom rujna – naglasio je gradonačelnik.

Radovi bez opremanja bit će dovršeni do konca ožujka

Izgradnja dječjeg vrtića s dvije vrtićke i jednom jasličkom skupinom, prostor za mjesni odbor s polivalentnom dvoranom te dvije ordinacije, predstavlja prvu fazu radova, a istovremeno je realizirana i druga faza kojom je obuhvaćena izgradnja novoga igrališta i balotišta te više potpornih zidova i stubišta.

– Nema sumnje da će izgrađenim igralištem i boćalištem svi ljubitelji sporta i rekreacije »doći na svoje« te uz dodatne sadržaje kvalitetno provoditi slobodno vrijeme. Ovakvih javnih sadržaja nedostaje u Rupotini pa se nadam da će ovo donekle zadovoljiti potrebe djece, mladih pa i starijih sugrađana – poručio je gradonačelnik.

Bruto površina novog objekta iznosi nešto više od 730 metara četvornih raspoređenih na dvije razine, prizemlje i jedan kat. Površina parcele na kojoj se izvode radovi iznosi 3 386 metara četvornih, a ukupna vrijednost projekta iznosi oko 13 milijuna kuna, uključujući PDV.

Novi broj Solinske Kronike

posljednji broj solinske kronike

Pratite nas

   Facebook

   RSS

   Newsletter

Zvonimir Solin Newsletter

Najvažnije vijesti u vašem email sandučiću