NOVI SADRŽAJI ZA IGRU I VJEŽBANJE NA SPOMENIČKOJ ZELENOJ POVRŠINI – Od parka do igrališta i vježbališta

SOLINSKA KRONIKA 330, 15. veljače 2022.

Najstariji gradski park na Širini na samomu ulazu u solinsko gradsko središte, u potpunosti je preobražen te nadopunjen novim igralima te pruža više mogućnosti za zanimljiviju, sadržajniju i sigurniju igru najmlađih. Usto su postavljene i nove sprave za vježbanje, »street workout« koje omogućuju vježbanje na otvorenom svima koji vole kombinaciju svježega zraka i fizičke aktivnosti.

Spomenuti zahvati realizirani su u sklopu EU projekta »Živjeti zdravo« kojega na nacionalnoj razini provodi Hrvatski zavod za javno zdravstvo, na razini Županije splitsko-dalmatinske Nastavni zavod za javno zdravstvo, a lokalno Grad Solin.

Projekt se provodi kroz pet komponenti, a za područje Solina odabrane su dvije, »Volonteri u parku« i »Hodanjem do zdravlja«, u sklopu kojega su europskim sredstvima nabavljena igrala za dječje igralište i sprave za uređenje hodačke staze.

Grad Solin djelovanjem u zajednici želi informirati i senzibilizirati građane svih dobnih skupina o pozitivnim vidovima tjelesne aktivnosti te ih na taj način potaknuti da naprave veliki korak prema očuvanju i unaprijeđenu vlastitoga zdravlja.

Novi broj Solinske Kronike

posljednji broj solinske kronike

Pratite nas

   Facebook

   RSS

   Newsletter

Zvonimir Solin Newsletter

Najvažnije vijesti u vašem email sandučiću