OBILJEŽAVANJE DANA VOLONTERSKOGA RADA I DANA OTVORENIH VRATA UDRUGE »MOJE DIJETE SOLIN« Promocija volonterskoga rada

– Cilj nam je promovirati volonterski rad, ali i otvoriti vrata naše udruge kako bi se svi zainteresirani mogli upoznati s našim djelovanjem i uslugama koje pružamo, a koje su za naše korisnike u potpunosti besplatne – rekla je voditeljica Udruge Ljubica Milković

Desetak izuzetno aktivnih volontera sudjeluje u provođenju likovne i glazbeno-scenske radionice

Tradicionalno obilježavanje Dana volonterskoga rada i Dana otvorenih vrata članovi udruge »Moje dijete Solin« ove su godine zbog situacije s pandemijom koronavirusa, umjesto u svibnju obilježili 24. rujna početkom jeseni.
Udruga roditelja djece s poteškoćama u razvoju »Moje dijete Solin« djeluje već 17 godina i trenutačno okuplja dvjestotinjak obitelji s područja Solina i okolnih gradova i općina, a Dane volonterskoga rada i Dan otvorenih vrata obilježavaju od 2013.
– Cilj nam je promovirati volonterski rad, ali i otvoriti vrata naše udruge kako bi se svi zainteresirani mogli upoznati s našim djelovanjem i uslugama koje pružamo, a koje su za naše korisnike u potpunosti besplatne – rekla je voditeljica Udruge Ljubica Milković.
Uz stručni tim koji provodi individualne i grupne terapije, pod okriljem udruge trenutačno djeluje desetak volontera koji sudjeluju u provođenju likovne i glazbeno-scenske radionice te u zabavno rekreativnim aktivnostima.
– Uglavnom je riječ o mladim osobama koje sa sobom donose ozračje dobrote i pozitivnih vibracija što nam je uistinu dobrodošlo – rekla je Milković napominjući kako je udruga putem projekta »Ti si uz mene!« kojega financira MZO i ove godine osigurala angažman 10 pomoćnika u nastavi za 16 učenika koji pohađaju COO »Slava Raškaj« i »Juraj Bonači« u Splitu te OŠ Vjekoslava Paraća u Solinu i OŠ Petra Kružića u Klisu.
Među volonterima angažiranima u udruzi je i Lea Vulić, studentica ekonomije, koja pomaže u radu likovne radionice.
– Iznimna mi je čast što mogu biti dio ove udruge i na neki način poticati kreativnost djece od koje i mi koji radimo s njima, možemo puno naučiti – poručila je Lea upućujući posebnu zahvalu voditeljici likovne radionice Antoniji Šerić.
Na obilježavanju Dana volonterskoga rada i Dana otvorenih vrata okupio se veliki broj korisnika među kojima i 24-godišnja Solinjanka Suzana Kalinić koja je istaknula kako joj članstvo u udruzi puno znači.
– Po struci sam pomoćni cvjećar, ali nisam zaposlena tako da me veseli što mogu doći u udrugu, družiti se i biti s prijateljima – rekla je Suzana.
Uz članove glazbene radionice koja djeluje pod vodstvom Mile Glavurdić u programu je nastupila i Paula Doljanin izvedbom pjesme »Aleluja«, a organizirana je i mala modna revija tijekom koje su korisnice, volonterke i zaposlenice udruge: Mia, Suzana, Lea, Antonija, Ivana i Marija, predstavile nove radne kute čiju je izradu financirala tvrtka »Ina« d.d. kojoj su upućene posebne zahvale.

Novi broj Solinske Kronike

posljednji broj solinske kronike

Pratite nas

   Facebook

   RSS

   Newsletter

Zvonimir Solin Newsletter

Najvažnije vijesti u vašem email sandučiću