ODRŽAN TRADICIONALNI TURNIR U BALOTAMA I KARTAMA »MEMORIJAL GOJKO ŠUŠAK« – Za mirnodopskim stolom

SOLINSKA KRONIKA 322, 15. LIPNJA 2021.

– Sada imamo obilježavanje triju važnih dana u jednom, a odaziv naših branitelja i građana najbolja je potvrda važnosti održavanja ovoga turnira – poručio je Dragan Maretić

U organizaciji Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata grada Solina i Zajednice branitelja HDZ-a »Gojko Šušak« Splitsko-dalmatinske županije 27. svibnja uz izvor Jadra održan je tradicionalni turnir u balotama i kartama »Memorijal Gojko Šušak«.

– Turnir smo pokrenuli u znak obilježavanja Dana državnosti 30. svibnja te obljetnice smrti prvoga hrvatskog ministra obrane Gojka Šuška 3. svibnja – rekao je Dragan Maretić, predsjednik Zajednice branitelja HDZ-a »Gojko Šušak« SDŽ napominjući kako su 30. svibnja u vrijeme kada se Dan državnosti obilježavao na drugi datum, proglasili Danom branitelja grada Solina pa je to postao još jedan povod ovakvoga organiziranog okupljanja.

– Sada imamo obilježavanje triju važnih dana u jednom, a odaziv naših branitelja i građana najbolja je potvrda važnosti održavanja ovoga turnira – poručio je Maretić dodajući kako se ove godine za natjecanje u balotama prijavilo 8 ekipa, dok se u briškuli i trešeti okušalo 12 ekipa.

Braniteljska druženja nakon četvrt stoljeća od ratnih vremena pomažu u rasterećenju i opuštanju

– Moram napomenuti i to da prošle godine zbog propisanih epidemioloških mjera nismo održali turnir, a godinu prije toga, dakle 2019. u natjecanju su sudjelovale čak 32 ekipe. Nadam se kako će se ova situacija s pandemijom uskoro smiriti i da ćemo sljedeće godine imati još veći broj sudionika – dodao je Maretić upućujući zahvalu Ministarstvu hrvatskih branitelja, Vladi RH, Županiji splitsko-dalmatinskoj i Gradu Solinu na iskazanoj potpori i pokroviteljstvu natjecanja.

S braniteljima su se tijekom turnira družili župan splitsko-dalmatinski Blaženko Boban te predstavnici Grada Solina na čelu s gradonačelnikom Daliborom Ninčevićem.

– Držim kako su ovakva organizirana druženja branitelja iznimno važna jer im omogućavaju druženje i razgovor kroz kojega i u ova mirnodopska vremena pomažu jedni drugima – rekao je župan Blaženko Boban.

Na važnost organiziranoga okupljanja branitelja osvrnuo se i predsjednik HVIDRA-e Solin i predsjednik županijske Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskoga rata Zoran Šunjerga.

– Braniteljima ovakva druženja uistinu puno znače, rasterete se i opuste – rekao je Šunjerga izražavajući zadovoljstvo što imaju priliku na ovaj dan ponovno obilježavati i Dan državnosti.

 Zanimljivi rezultati

Tradicionalni turnir u balotama i kartama »Memorijal Gojko Šušak« okupio je ove godine 8 ekipa u balotama te 12 ekipa u kartama. Prvo mjesto u balotama odnijela je ekipa GO UHDDR Solin (Andrija Sanader, Željko Kuduz, Žarko Kuduz i Iko Ćuk), drugo mjesto pripalo je ekipi Zajednice branitelja HDZ-a »Gojko Šušak« SDŽ (Dragan Maretić, Jure Župa, Zvone Zeljković i Zoran Vrbatović) dok je treće ponijela HVIDRA Solin (Josip Čule, Željko Taraš, Nikola Bosančić i Damir Matenda).

Najbolji rezultat u briškuli i trešeti zabilježili su Veterani 4. gardijske brigade (Marko Vukasović i Ante Listeš), slijede ih članovi Udruge roditelja poginulih branitelja grada Solina (Dalibor Celebić i Ivan Svalina), dok je treće mjesto zauzela ekipa HVIDRA-e Sinj(Dražan Pavlović i Željko Tadić Maks).

Revijalno natjecanje u balotama u kojem su snage odmjerile članice Zajednice žena »Katarina Zrinski« iz Splita te mladež HDZ-a Solina zaključeno je neriješenim rezultatom 12:12.

Novi broj Solinske Kronike

posljednji broj solinske kronike

Pratite nas

   Facebook

   RSS

   Newsletter

Zvonimir Solin Newsletter

Najvažnije vijesti u vašem email sandučiću