OSNOVNA ŠKOLA KRALJA ZVONIMIRA PROSLAVILA PETI ROĐENDAN – Predanost i trud

SOLINSKA KRONIKA 346, 15. lipnja 2023.

Krovna tema Dana otvorenih vrata je kralj Zvonimir i u skladu s time pripremili smo dinamičan, interaktivan i poučan program ispunjen kratkom priredbom, radionicama, izložbama i prezentacijama. Predanost i trud naših učenika i njihovih mentora su uistinu nevjerojatni, a kreativnost koju su pokazali izvan učionice naprosto oduševljava – istaknula je ravnateljica Propadalo

Najmlađa solinska osmoljetka, Osnovna škola kralja Zvonimira, proslavila je 15. svibnja svoj peti rođendan. Uz proslavu Dana škole istoga je dana upriličen i Dan otvorenih vrata škole te obilježavanje Dana obitelji.

– Ovog puta smo se odlučili za ponešto drugačiji oblik proslave pa smo umjesto uobičajene priredbe predstavili školske projekte i izvannastavne aktivnosti nastale kao rezultat rada, dobre volje i mašte učenika, učitelja i roditelja tijekom čitave nastavne godine – rekla je ravnateljica Vedrana Propadalo.

– Krovna tema današnjega Dana otvorenih vrata je kralj Zvonimir i u skladu s time pripremili smo dinamičan, interaktivan i poučan program ispunjen kratkom priredbom, radionicama, izložbama i prezentacijama. Predanost i trud naših učenika i njihovih mentora su uistinu nevjerojatni, a kreativnost koju su pokazali izvan učionice naprosto oduševljava – rekla je ravnateljica izdvajajući ovom prilikom dvoje djelatnika koji su ove školske godine ostvarili poseban rezultat u svomu radu.

Riječ je o učiteljici matematike Marini Repušić, mentorici učenika 6. razreda Andrije Pisca, sudionika ovogodišnjega državnog natjecanja iz matematike te o učitelju tehničke kulture Anti Miliću dobitniku Državne nagrade tehničke kulture »Faust Vrančić« za 2022. za iznimna postignuća i inovativan pristup radu kojim potiče učenike na istraživanja i razvoj vještina.

– Danas slavimo zajedništvo i ljubav prema znanju i postignućima naših učenika i djelatnika. Hvala vam svima što ste dio obitelji naše škole. Neka nam ovaj dan bude poticaj za daljnje uspjehe – poručila je ravnateljica Propadalo.

Čestitku učenicima i djelatnicima OŠ kralja Zvonimira uputio je i gradonačelnik Dalibor Ninčević koristeći i ovu priliku da zahvali učiteljima na daru odgoja i obrazovanja kojeg svakodnevno prenose učenicima.

– Sajam izvannastavnih aktivnosti kojega ste ovom prilikom organizirali daje najbolji uvid u bogatstvo pristupa i aktivnosti koje nastavnici koriste kako bi na zanimljiv način približili nove teme svojim učenicima – rekao je gradonačelnik pozivajući osnovnoškolce da uz učenje i stjecanje novih znanja ne zaborave da im ovo životno razdoblje daje priliku i za stvaranje neprocjenjive vrijednosti prijateljstva i lijepih uspomena.

Uslijedio je obilazak učionica u kojima su učenici i učitelji prezentirali svoje projekte i izvannastavne aktivnosti: »World bicycle day«, odnosno projekt »Biramo biciklu«, radionicu kreativnog pisanja i »blackout« poezije, školski radio »Zvon i Mir« nastao u suradnji s Centrom izvrsnosti SDŽ, izvannastavnu aktivnost domaćinstva, rad eko grupe, pjevačkog zbora, mladih tehničara i geografa, povijesne i vjeronaučne grupe, Kluba njemačkog, engleskog i talijanskog jezika, likovnu radionicu i radionicu pod nazivom »Zabavna glagoljica« na kojoj kroz igru uče slova glagoljice.

Istoga je dana vjeroučiteljica Dragica Domjanović s učenicima OŠ kralja Zvonimira koji pohađaju katolički vjeronauk održala prigodni program u povodu Dana obitelji. Priredba je održana u župnoj crkvi nakon svečanoga misnog slavlja posvećenog obilježavanju blagdanu Svetih Solinskih mučenika.

Novi broj Solinske Kronike

posljednji broj solinske kronike

Pratite nas

   Facebook

   RSS

   Newsletter

Zvonimir Solin Newsletter

Najvažnije vijesti u vašem email sandučiću