POTPISAN ANEKS UGOVORA IZMEĐU GRADA SOLINA I AGENCIJE ZA PRAVNI PROMET I POSREDOVANJE NEKRETNINAMA – Proces pokrenut prije pet godina

SOLINSKA KRONIKA 328, 15. prosinca 2021.

Četiri puta je bio raspisivan javni natječaj za odabir izvođača radova i svaki put je procijenjena cijena radova bila niža za nekoliko milijuna kuna od licitirane.
Grad će stoga sufinancirati izgradnju budućega objekta s dodatnih 1.6 milijuna kuna koliko je nedostajalo da bi se mogao potpisati ugovor s izabranim izvođačem radova

Solinski gradonačelnik Dalibor Ninčević i direktor Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) Dragan Hristov, potpisali su 16. studenoga Aneks 2 Ugovora o međusobnim pravima i obvezama u pogledu izgradnje građevine prema provedbenom programu poticane stanogradnje (POS).

Riječ je o objektu sa 17 stambenih jedinica koji se planira graditi na području mjesnog odbora Sveti Kajo, a za kojega je, naglasio je ovom prilikom gradonačelnik Ninčević, cjelokupan proces pokrenut još 2016. kada je donesena odluka o uključivanju u program izgradnje POS-ovih stanova.

Predsjednik Gradskoga vijeća Ivan Andabak, direktor Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama Dragan Hristov i solinski gradonačelnik Dalibor Ninčević

– Uslijedila je realizacija svih potrebnih predradnji, raspisan je javni poziv za iskazivanje interesa, odredila se lista prvenstva, potpisao predugovor, a zatim i ugovor s APN-om. Uz to proveden je dugotrajan proces izrade glavnih projekata te ishođena građevinska i uporabna dozvola da bismo potom došli u fazu kada je sve stalo.

Naime, četiri puta je bio raspisivan javni natječaj za odabir izvođača radova i svaki put je procijenjena cijena radova bila niža za nekoliko milijuna kuna od licitirane – rekao je gradonačelnik napominjući kako je u međuvremenu Grad prebacio na APN vlasništvo nad zemljištem u središtu Svetog Kaja, dijelom financirao izradu projektne dokumentacije te se obvezao komunalno opremiti predmetnu lokaciju.

– Osim toga u suradnji i suglasnosti s Gradskim vijećem u rujnu je donesena odluka prema kojoj će Grad sufinancirati izgradnju budućega objekta s dodatnih 1.6 milijuna kuna koliko je nedostajalo da bi se mogao potpisati ugovor s izabranim izvođačem radova – dodao je Ninčević.
Izgradnja budućega objekta bi sukladno planu, trebala započeti u prosincu ove godine nakon rušenja postojeće građevine, a rok za izvođenje radova je 400 kalendarskih dana.

– Nadam se da će zgrada biti dovršena i prije navedenoga roka te da će mlade solinske obitelji, koje su se našle na listi prvenstva, konačno riješiti svoje stambeno pitanje – poručio je Ninčević ističući kako se već intenzivno radi na iznalaženju drugih lokacija i alternativnih rješenja za nastavak realizacije programa POS-a.

Direktor APN-a Dragan Hristov također je izrazio zadovoljstvo potpisivanjem Aneksa ugovora, te naglasio kako je ovo drugi put da APN i Solin surađuju po pitanju izgradnje stanova za mlade obitelji. Naime, APN je 2004. prema programu POS-a u Solinu izgradio dvije građevine s ukupno 42 stana.

– Ova nova višestambena građevina, imat će ukupno 17 stanova s pripadajućim spremištima, parkirališnim mjestima i jednim poslovnim prostorom koji će biti u vlasništvu Grada Solina. Iskoristiva površina zgrade iznosi 1479 metara četvornih raspoređenih na četiri etaže: podrum, prizemlje i dva kata, a ukupna vrijednost investicije je oko 14.8 milijuna kuna s PDV-om od kojih je oko 5 milijuna osigurano iz poticajnih sredstava RH. Predvidiva cijena stana iznosi 1.350 EUR-a po metru četvornom – rekao je Hristov.

Potpisivanju Aneks 2 Ugovora nazočili su i predsjednik Gradskoga vijeća grada Solina Ivan Andabak, predstavnik izvođača radova, tvrtke »Dom Commerce« d.o.o. iz Podstrane te predstavnik tvrtke »Forming« d.o.o. iz Solina zadužene za obavljanje poslova stručnog nadzora.

Novi broj Solinske Kronike

posljednji broj solinske kronike

Pratite nas

   Facebook

   RSS

   Newsletter

Zvonimir Solin Newsletter

Najvažnije vijesti u vašem email sandučiću