PREDSTAVLJENA KONAČNA LISTA PRVENSTVA PRIKUPLJENIH ZAHTJEVA ZA KORIŠTENJE GROBNICA NA NOVOM GROBLJU U SOLINU – Grobnice od životne važnosti

SOLINSKA KRONIKA 341. 15. siječnja 2023.

– Važećima se smatraju jedino one prijave koje su predane putem Javnoga poziva, a zapisivanje koje se obavlja u Gradskoj upravi mimo poziva služi tek kao podloga za utvrđivanje interesa građana. Molim stoga sve one koji su zainteresirani za kupnju grobnice da prate službene natječaje te dostavljaju zahtjeve temeljem istih – poručio je gradonačelnik

U prostorijama Gradske uprave 19. prosinca održana je konferencija za medije na kojoj su gradonačelnik Dalibor Ninčević i upravitelj Vlastitoga pogona za obavljanje komunalnih djelatnosti Ante Parčina predstavili konačnu listu prvenstva prikupljenih zahtjeva za korištenje grobnica na Novom groblju u Solinu.

Naime Grad Solin je sredinom studenoga 2022. objavio Oglas za prikupljanje zahtjeva za dodjelu na korištenje obiteljskih grobnica te objavio kriterije za njegovu provedbu.

– Riječ je o grobnom polju XXIII koje je u završnoj fazi gradnje te sadrži 69 grobnica s dva, četiri ili šest ukopnih mjesta. Interes naših građana je uistinu velik što potvrđuje brojka od čak 190 pristiglih zahtjeva – rekao je gradonačelnik Ninčević dodajući kako je očito da veliki broj zainteresiranih sugrađana ovom prilikom nije uspio ostvariti mogućnost kupnje grobnice.

Gradonačelnik Dalibor Ninčević i upravitelj Vlastitoga pogona za obavljanje komunalnih djelatnosti Ante Parčina istaknuli su kako tijekom ove godine Grad planira izgradnju novoga grobnoga polja s ukupno 87 grobnica

– S obzirom da nismo mogli svima udovoljiti odluku smo donijeli prema definiranim kriterijima i prioritetima. Tako su apsolutni prioritet imali naši sugrađani čiji su najmiliji ukopani u zajedničkim grobnicama ili u tzv. posuđenim, odnosno tuđim grobnicama.

Drugi kriterij je bila duljina prebivališta podnositelja na području Grada Solina, a dodatne bodove dobivali su i hrvatski branitelji te članovi obitelji poginuloga, zatočenog ili nestalog branitelja iz Domovinskog rata – pojasnio je gradonačelnik najavljujući kako bi se primopredaja spomenutih 69 grobnica trebala obaviti krajem veljače ili početkom ožujka 2023.

– S obzirom na iskazani veliki interes naših sugrađana odlučili smo već 2023. krenuti s izgradnjom novoga grobnog polja na kojemu je planirano ukupno 87 grobnica. Napomenuo bih kako su ostvareni svi preduvjeti za njegovu realizaciju: osigurano je zemljište, napravljena projektna dokumentacija te je ishođena građevinska dozvola.

Vjerujem da je to dobra vijest za sve one koji ovom prilikom nisu ostvarili pravo na kupnju grobnice – poručio je gradonačelnik te zamolio građane koji još uvijek čekaju na kupnju grobnica za razumijevanje i još malo strpljenja.

– Iskoristio bih ovu priliku da još jednom skrenem pozornost našim sugrađanima na važnost poštivanja procedure prilikom obavljanja prijava za grobnice. Naime, važećima se smatraju jedino one prijave koje su predane putem Javnoga poziva, a zapisivanje koje se obavlja u Gradskoj upravi mimo poziva služi tek kao podloga za utvrđivanje interesa građana. Molim stoga sve one koji su zainteresirani za kupnju grobnice da prate službene natječaje te dostavljaju zahtjeve temeljem istih – poručio je gradonačelnik.

Novi broj Solinske Kronike

posljednji broj solinske kronike

Pratite nas

   Facebook

   RSS

   Newsletter

Zvonimir Solin Newsletter

Najvažnije vijesti u vašem email sandučiću