PUTEM UGOVORA O RADU 16 OSOBA RADI U UDRUZI »MOJE DIJETE« SOLIN – Nada za samostalnost

SOLINSKA KRONIKA 318, 15. veljače 2021.

Matej je zaposlen u rujnu prošle godine putem Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje kroz projekt »Društveno koristan rad za sve nas«. Antonija djeluje u Udruzi od ožujka prošle godine na mjestu voditeljice likovne radionice, a zaposlena je na 20 sati tjedno putem projekta »Želimo, Možemo, Znamo!«

Antonija Šerić: – Angažman u udruzi pruža mi vrijedno iskustvo rada s djecom i neizmjerno sam sretna kad vidim s kolikom radošću sudjeluju u radionicama

Udruga roditelja djece s poteškoćama u razvoju »Moje dijete« Solin trenutačno putem ugovora o radu zapošljava 16 osoba među kojima su dvije osobe s invaliditetom, Matej Nosić, po zanimanju grafički tehničar pripreme, i Antonija Šerić, magistra slikarstva i profesorica likovne kulture.
Matej je zaposlen u rujnu prošle godine putem Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje kroz projekt »Društveno koristan rad za sve nas« koji traje 6 mjeseci, a nakon toga će zahvaljujući Nacionalnoj zakladi za razvoj civilnoga društva, koja je odobrila Institucionalnu podršku Udruzi »Moje dijete« nastaviti s radom 10 sati tjedno.
Antonija djeluje u Udruzi od ožujka prošle godine na mjestu voditeljice likovne radionice, a zaposlena je na 20 sati tjedno putem projekta »Želimo, Možemo, Znamo!« kojeg je financiralo Ministarstvo obrazovanja i znanosti, a trenutačno se provodi uz potporu Grada Solina i donatora. Riječ je o projektu koji obuhvaća aktivnosti likovnog i glazbeno scenskog izričaja te zabavno rekreativne aktivnosti namijenjene djeci s teškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom.
Uz to što su oboje osobe s invaliditetom i što rade u istoj Udruzi 22-godišnjem Mateju i 26-godišnjoj Antoniji zajednička je i činjenica da im je ovo prvi radni angažman.
– Od završetka srednje škole neprestano sam slao molbe i javljao se na natječaje, ali odgovor je uvijek bio negativan. Teško je kad u ovoj dobi još uvijek financijski ovisiš o roditeljima, zato mi ovaj posao u Udruzi stvarno puno znači i daje mi nadu da ću jednoga dana ipak biti samostalan – govori Matej koji živi u Splitu, ali je od djetinjstva, još od 2005. član Udruge »Moje dijete«.
Odrastao sam uz ovu udrugu i ona mi je neizmjerno puno pomogla. Uz to što mi je osigurala logopedske, psihološke i pedagoške tretmane dala mi je još puno više u segmentu stjecanja vrijednih prijateljstava i aktivnom uključivanju u društvo – ističe Matej dodajući kako se nada da će mu posao u udruzi otvoriti neka nova vrata, da će netko prepoznati njegovu želju da radi i privređuje.

Matej Nosić zaposlen je u rujnu prošle godine putem Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje kroz projekt »Društveno koristan rad za sve nas«

Antonija je odmah nakon stjecanja diplome 2019. krenula u potragu za zaposlenjem, a najveća želja joj je raditi u školi.
– Angažman u udruzi pruža mi vrijedno iskustvo rada s djecom i neizmjerno sam sretna kad vidim s kolikom radošću sudjeluju u radionicama – rekla je mlada Solinjanka dodajući kako je u međuvremenu došla na ideju da jednoga dana pokrene malu likovnu školu kroz koju bi svoja znanja i vještine prezentirala najmlađima.
Voditeljica Udruge Ljubica Milković za Mateja i Antoniju ima samo riječi hvale te napominje kako su u svom radnom timu i do sada imali osobe s invaliditetom.
Svim podržavateljima i donatorima Udruge ovom prilikom zahvaljujem u ime svih naših članova i djelatnika među kojima su Matej i Antonija, prekrasne mlade osobe koje su zahvaljujući projektima dobile priliku potpisati svoj prvi Ugovor o radu – poručila je Milković.

Novi broj Solinske Kronike

posljednji broj solinske kronike

Pratite nas

   Facebook

   RSS

   Newsletter

Zvonimir Solin Newsletter

Najvažnije vijesti u vašem email sandučiću