SOLINSKA UDRUGA »MOJE DIJETE« UKLJUČILA SE U OBILJEŽAVANJE NACIONALNE KAMPANJE »HRVATSKA VOLONTIRA« – Zeleno oplemenjivanje

SOLINSKA KRONIKA 326, 15. listopada 2021.

Ove smo godine u sklopu Dana volonterskoga rada odlučili oplemeniti zeleni otok pored zgrade u kojoj djelujemo na način da smo zasadili desetak sadnica lavande i ružmarina koje nam je donirao Grad Solin – rekla je voditeljica udruge Ljubica Milković

Udruga roditelja djece s poteškoćama u razvoju »Moje dijete« Solin i ove se godine uključila u obilježavanje nacionalne kampanje »Hrvatska volontira«, a prigodne aktivnosti u koje su bili uključeni članovi i volonteri organizirali su 30. rujna u prostorijama udruge.

– Ove smo godine u sklopu Dana volonterskoga rada odlučili oplemeniti zeleni otok pored zgrade u kojoj djelujemo na način da smo zasadili desetak sadnica lavande i ružmarina koje nam je donirao Grad Solin – rekla je voditeljica udruge Ljubica Milković napominjući da im je Grad donirao i koševe za smeće kako bi dodatno kultivirali okoliš.

– Osim toga naši su članovi zajedno s volonterima i voditeljicom likovne radionice Antonijom Šerić izrađivali mozaik s prikazom suncokreta na zidu uz ulaze u prostoriju. Odabrali smo suncokret jer je on univerzalan simbol osoba s poteškoćama u razvoju – objasnila je Ljubica dodajući kako im se u aktivnostima pridružila i predstavnica stanara Vesna Režić Dereani koja je inače s još nekoliko stanara, aktivna u održavanju zgrade i okoliša.

Među volonterima koji su se uključili u aktivnosti Udruge »Moje dijete« bila je i 20-godišnja studentica Tina Milković koja tu već godinama povremeno volontira.

– Uvijek nešto novo naučim od članova udruge koji su toliko iskreni i vedri da mi svaki susret s njima predstavlja neizmjernu radost – rekla je Tina.
U izradi mozaika među ostalima je sudjelovala i Slavica Matković, aktivna članica udruge od njezina osnivanja.

– Ova mi je udruga u svemu puno pomogla. Tu su moji prijatelji, tu se družim i puno toga naučim – rekla je Slavica pokazujući na koji način slaže pločice budućega mozaika kojim će članovi udruge dodatno uljepšati prostor u kojemu uvijek rado borave.

Novi broj Solinske Kronike

posljednji broj solinske kronike

Pratite nas

   Facebook

   RSS

   Newsletter

Zvonimir Solin Newsletter

Najvažnije vijesti u vašem email sandučiću