STRELJAŠTVO – SD DALMACIJACEMENT: WALTHER PRVE HRVATSKE LIGE U STRELJAŠTVU – Solinjani i Končarevci jedini u sve četiri elitne lige

Solinska kronika 316, 15. prosinca 2020.

Seniori »Dalmacijacementa« na pušci su predvođeni olimpijcem i najboljim sportašem Dalmacije, Petrom Goršom. Uz njega u ekipi nastupaju reprezentativci Marin Čerina i Josip Sikavica, te juniori Dorian Jure Sršen, Luka Jokić i Marin Šuća. Za očekivati je da će se ova ekipa do kraja lige boriti za prvo mjesto

Prva hrvatska liga je ove godine dobila međunarodnog sponzora, tvrtku »Walther« jednog od najvećih proizvođača streljačkoga sportskog oružja i streljačke sportske opreme, bogate njemačke tradicije duge preko 100 godina. Prva liga se organizira u četiri discipline i to: seniori puška, seniorke puška, seniori pištolj i seniorke pištolj.
SD »Dalmacijacement« iz Solina i zagrebački Končar, su jedini klubovi koji su se kvalificirali u sve četiri kategorije u 1. hrvatsku ligu.
Stanje nakon 2. kola 1. »Walther« hrvatske lige je slijedeće:
SENIORI PUŠKA: 1. Končar Zagreb 1786 19, 2. »Dalmacijacement« 18, 3. Bjelovar 1874 17 bodova.
SENIORKE PUŠKA: 1. »Dalmacijacement« 20 bodova, 2. Lokomotiva Rijeka 17, 3. Končar Zagreb 1786 17.
SENIORI PIŠTOLJ: 1. »Dalmacijacement« 20, 2. Osijek 1784 17, 3. Končar Zagreb 1786 16.
SENIORKE PIŠTOLJ: 1. Končar Zagreb 1786 20, 2. »Dalmacijacement« 18, 3. Osijek 1784 16.
– Seniori »Dalmacijacementa« na pušci su predvođeni olimpijcem i najboljim sportašem Dalmacije, Petrom Goršom. Uz njega u ekipi nastupaju reprezentativci Marin Čerina i Josip Sikavica, te juniori Dorian Jure Sršen, Luka Jokić i Marin Šuća. Za očekivati je da će se ova ekipa do kraja lige boriti za prvo mjesto. Seniorke predvodi reprezentativka i potencijalna olimpijka Marta Zeljković. Uz nju još nastupaju reprezentativke Amadea Urbas, Klara Milanović, te juniorke Rina Matešić, Lea Maslov i Dora Čilaš. Cure su uvjerljivo na prvom mjestu. Seniore na pištolju predvode reprezentativci Ante Krišto, Željko Posavec i Ivan Petričević, uz juniore Petra Spajića, Mirka Balića i Bruna Žunića, je za sada čvrsto na prvom mjestu. Seniorke na pištolju, predvođena olimpijkom Marijom Marović i reprezentativkom Mateom Omazić, koja je ove godine proglašena najboljom pištoljašicom Hrvatske, uz juniorke Vladku Čubelić, Anju Maslov i Annu Ćukušić, bori se za prve dvije pozicije – rekao je alfa i omega solinskoga kluba Siniša Vitez.
Treće kolo 1. hrvatske lige otkazuje se zbog situacije s covidom-19 i prolongira se na 9. siječnja 2021. u Osijeku.

Novi broj Solinske Kronike

posljednji broj solinske kronike

Pratite nas

   Facebook

   RSS

   Newsletter

Zvonimir Solin Newsletter

Najvažnije vijesti u vašem email sandučiću