TRADICIONALNI SUSRET SOLINJANINA IGORA GRUBIŠIĆA I UČENIKA OSNOVNE ŠKOLE DON LOVRE KATIĆA – Znanje je jedini neuništivi kapital

SOLINSKA KRONIKA 334, 15. lipnja 2022.

Grubišić od 1992. redovito posjećuje solinsku školu kako bi se upoznao s aktualnim projektima učenika te ih nagradio za njihov trud i zalaganje. Ove godine su ga u školskoj knjižnici dočekali predstavnici četvrtih razreda uključeni u realizaciju projekta »Solinski kontrapunkt« i učenici eko grupe predvođeni profesoricom Ankicom Glavinom

Učenici i djelatnici Osnovne škole don Lovre Katića puna tri desetljeća njeguju prijateljstvo sa Solinjaninom Igorom Grubišićem, nekadašnjim učenikom ove škole, diplomiranim ekonomistom i istinskim zaljubljenikom u solinsku povijesnu i prirodnu baštinu koji je svoj radni vijek proveo u Njemačkoj, a i danas živi na relaciji Hrvatska-Njemačka.

Grubišić od 1992. redovito posjećuje solinsku školu kako bi se upoznao s aktualnim projektima učenika te ih nagradio za njihov trud i zalaganje. Ove godine su ga u školskoj knjižnici dočekali predstavnici četvrtih razreda uključeni u realizaciju projekta »Solinski kontrapunkt« i učenici eko grupe predvođeni profesoricom Ankicom Glavinom.

Četvrtaši su gostu predstavili detalje projekta vezanog uz solinsku povijesnu baštinu, a uz njih je bila i profesorica Sanja Modrić koja je govorila o realizaciji projektnog dana na temu »Raznolikost prošlosti«. Članovi eko grupe upoznali su gosta s činjenicom da njihova škola još od 2002. nosi status Eko škole, pohvalili su se i ovogodišnjim stjecanjem platinastog statusa te realizacijom projektnog dana »Ispred sebe bistri, iza sebe čisti«.

– Uređenje okoliša naš je stalni zadatak, kao i briga o vraćanju starinskih vrsta biljaka u školski vrt, a pomažemo i humanitarne udruge te znanstvene projekte zaštite rijetkih i ugroženih životinja u Hrvatskoj. Tako smo pri uređenju školske fasade pazili da gnijezda lastavica ostanu čitava, a usvojili smo i dvije rijetke i zaštićene životinja u Hrvatskoj, dupina Ivana i bjeloglavog supa Luku – rekla je profesorica Ankica Glavina prisjećajući se pokojne kolegice Ljiljane Batarelo koja je pokrenula mnoge eko projekte škole.

Grubišić se zahvalio učenicima i profesorima na iznimnom angažmanu i uloženom trudu.

– Ono što me posebno oduševilo dok sam slušao vaša izlaganja jest zajedništvo u realizaciji plemenitih ciljeva. I ovom prilikom bih naglasio kako je znanje jedini neuništivi kapital koji nam ostaje do kraja života – poručio je Grubišić koji je osim lijepim riječima učenike darivao i poklonima iznenađenja vezanima za kreativnost, prirodu, rekreaciju i kulturu.

Gostu je na dugogodišnjoj suradnji i podršci zahvalila ravnateljca OŠ don Lovre Katića Anđelka Slavić, a učenici su mu uručili prigodne darove, likovni rad sedmašice Natali Klarić i domaće maslinovo ulje.

 

Novi broj Solinske Kronike

posljednji broj solinske kronike

Pratite nas

   Facebook

   RSS

   Newsletter

Zvonimir Solin Newsletter

Najvažnije vijesti u vašem email sandučiću