U SALONITANSKOM AMFITEATRU ZAPOČELA PREDIZBORNA KAMPANJA NEZAVISNE LISTE MLADIH – Solinsko zagrijavanje političke klime

SOLINSKA KRONIKA 319, ožujak 2021.

Vedran Duvnjak iz Nezavisne liste mladih – Solin najavio je kandidaturu za gradonačelnika na predstojećim lokalnim izborima. Uz Duvnjaka je tijekom predstavljanja održanoga u salonitanskom amfiteatru bila i kandidatkinja NLM-a za zamjenicu gradonačelnika Anita Perković Milišić

Vedran Duvnjak, kandidat za gradonačelnika na predstojećim lokalnim izborima

– Najavljujem bolja i ljepša vremena za sve građane Solina. Naš je slogan »razvedravanje« i ne to nema veze s meteorološkim prilikama, nego označava promjenu političke klime u Solinu – poručio je Vedran Duvnjak iz Nezavisne liste mladih – Solin najavljujući kandidaturu za gradonačelnika na predstojećim lokalnim izborima. Uz Duvnjaka je tijekom predstavljanja održanoga u salonitanskom amfiteatru bila i kandidatkinja NLM-a za zamjenicu gradonačelnika Anita Perković Milišić.
– Solin se kroz medije stalno provlači kao mladi grad, ali mi kao grad nismo napravili gotovo ništa da privučemo mlade obitelji. One su doselile u Solin zbog nižih cijena stanova u odnosu na Split. Kad već uživamo blagodati dolaska mladih ljudi u naš grad, moramo im omogućiti i bolju infrastrukturu. Nedopustivo je da nam svake godine ostaje velik broj djece neupisane u vrtiće, a upravo to je osnovni preduvjet da bi mladi mogli raditi. Gradnjom novih vrtića i izjednačavanjem cijena gradskih i privatnih vrtića možemo i moramo riješiti probleme neupisane djece rane i predškolske dobi. Gradnja sigurnih pristupnih puteva do škola i vrtića te dječjih igrališta neophodna je za podizanje kvalitete života tih istih mladih obitelji – poručio je Duvnjak najavljujući i zalaganje za transparentnije funkcioniranje grada.
– Znam da je ta riječ već postala pomalo izlizana, ali mi želimo da to zaista bude tako jer je osnova svakoga zdravog poslovanja i odnosa – istaknuo je Duvnjak dodajući kako nije slučajno da su ovo predstavljanje odlučili organizirati u Saloni.
– Izabrali smo ovo mjesto jer želimo ukazati na neiskorišteni turistički potencijal kojega grad Solin ima. Ovo je bogatstvo koje bi dobro unovčili svi svjetski gradovi, ali to kod nas nije slučaj – rekao je poručujući kako tijekom kampanje neće nikoga napadati te da će pričati isključivo o problemima koji muče građane i nuditi rješenja.
– Svaka stranka ima odličan predizborni program, ali problem je što ga postizborno ne provodi. Naš je program napisan realno, u njemu nema megalomanskih projekata i sva su obećanja ostvariva – poručio je Duvnjak.

Anita Perković Milišić, kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnika

Kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnika Anita Perković Milišić između ostaloga je iznijela mišljenje kako svaka osoba treba aktivno sudjelovati u politici jer su samo tako moguće promjene.
– Solinski se NLM odlučio upravo za to, za aktivno djelovanje. Želimo da Solin bude među najboljima po povlačenju novca iz EU, da budemo među najboljima po odvajanju otpada te među prvima po transparentnosti. Više ne prihvaćamo prosječnost. Tu smo da promijenimo dosadašnji način rada i funkcioniranja. Solin može i mora puno bolje! – zaključila je Perković Milišić.

Novi broj Solinske Kronike

posljednji broj solinske kronike

Pratite nas

   Facebook

   RSS

   Newsletter

Zvonimir Solin Newsletter

Najvažnije vijesti u vašem email sandučiću