UČENICI I DJELATNICI OŠ DON LOVRE KATIĆA OBILJEŽILI 69. OBLJETNICU NAJSTARIJE SOLINSKE OSMOLJETKE – Solinska škola napredovanja

SOLINSKA KRONIKA 343, 15. ožujka 2023.

– Tijekom protekle tri godine velik broj naših djelatnika napredovao je u svojim zvanjima pa bih iskoristila ovu priliku da im i javno uputim čestitku na neprestanom profesionalnom razvoju i potvrdi izvrsnosti u stručno-pedagoškom radu – rekla je ravnateljica Anđelka Slavić

Učenici i djelatnici OŠ don Lovre Katića obilježavanje dana škole 18. veljače, započeli su polaganjem cvijeća i molitvom pred grobom velikoga hrvatskog svećenika, povjesničara i književnika po kojem je ova najstarija solinska osmoljetka dobila ime.

Prilikom liturgijskoga spomen čina na grobu don Lovre Katića učenici osmoga razreda predvođeni učiteljicom hrvatskoga jezika Anom Bašić izveli su prigodni recital o solinskom velikanu

Molitvu na starom solinskom groblju predvodio je đakon don Igor Goleš, a učenici osmoga razreda predvođeni učiteljicom hrvatskoga jezika Anom Bašić izveli su prigodni recital o don Lovri Katiću.

Proslava 69. rođendana osmoljetke, koja trenutačno broji 643 učenika, nastavljena je u školskomu predvorju svečanim programom ispunjenim učeničkim nastupima.

Program je otvorio školski zbor pod ravnanjem Slavice Dadić, prof., a dobrodošlicu okupljenima uputila je ravnateljica škole Anđelka Slavić koja je ponajprije izrazila zadovoljstvo što se nakon ukidanja epidemioloških mjera dan škole ponovno obilježava na tradicionalan način.

– Tijekom protekle tri godine velik broj naših djelatnika napredovao je u svojim zvanjima pa bih iskoristila ovu priliku da im i javno uputim čestitku na neprestanom profesionalnom razvoju i potvrdi izvrsnosti u stručno-pedagoškom radu – rekla je ravnateljica Slavić.

Među djelatnicima koji su u proteklomu razdoblju stekli zvanje učitelja savjetnika su Neva Strizrep učiteljica hrvatskoga jezika, Filip Modrić učitelj povijesti, Ksenija Gabričević i Anela Prkić učiteljice matematike, Vanja Fazinić učiteljica engleskoga jezika te Maja Mamut i Fani Vidović učiteljice razredne nastave, dok je Zvjezdana Atlaga stekla status pedagoginje savjetnice.

Zahvaljujući izmjeni pravilnika Ministarstvo znanosti i obrazovanja omogućilo je napredovanje i ravnateljima škola te je ravnateljica Anđelka Slavić protekle školske godine promovirana u zvanje ravnatelja savjetnika.

Svečani program u školskomu predvorju bio je ispunjen učeničkim nastupima

Uz njih čestitke su zasluženo upućene i učiteljicama koje su po prvi puta napredovale u zvanje mentora. Riječ je o učiteljicama razredne nastave Atanasiji Bilić, Anđeli Vujević, Jeleni Orošnjak i Ivani Sedlar te učiteljici hrvatskoga jezika Ani Bašić.

Okupljenima se u ime promoviranih učiteljica obratila Ivana Sedlar.

– Napredovati u struci velika je čast, ali i ogromna odgovornost. Novo vrijeme nosi nove izazove. Zakone i odluke nam plasiraju ljudi koji nemaju puno dodira sa živom nastavom, ali mi se ne damo.

Hrabro prihvaćamo svaki novi izazov, hvatamo se u koštac sa svima i ne želimo da nam papirologija i formalnosti ugase vatru koja u nama gori dok stojimo pred malim učenicima i prenosimo im nova znanja. Spremno kročimo novim stazama modernoga školstva prihvaćajući sve izazove koji nam se nađu na putu – rekla je učiteljica Sedlar upućujući zahvalu svima koji su im na putu napredovanja u struci pružali bezrezervnu podršku i pomoć.

Bila je ovo prilika da se uputi zahvala i učiteljima koji su u proteklom razdoblju otišli u zasluženu mirovinu, učiteljicama razredne nastave Anki Žižić i Željani Lažeti te učitelju TZK-a Nenadu Valerijevu.

Prigodne čestitke svim učenicima i djelatnicima škole uputio je gradonačelnik Dalibor Ninčević i sam bivši učenik ove osmoljetke.

– Škola nije samo prostor u kojemu se odvija nastavni proces nego i mjesto odrastanja u kojemu važnu ulogu imaju učitelji čiji rad nije uvijek prikladno vrjednovan. Iskoristio bih stoga ovu priliku da im još jednom uputim veliko hvala što svaki dan iznova nesebično daju sebe kako bi doprinijeli odgoju i obrazovanju naše djece – poručio je gradonačelnik dodajući kako Grad nije osnivač osnovnih škola, ali se trudi i tako će nastojati i dalje, osigurati sredstva kako bi se stvorili što bolji uvjeti za njihov rad.

Tijekom protekle tri godine velik broj djelatnika je napredovao u svojim zvanjima

Novi broj Solinske Kronike

posljednji broj solinske kronike

Pratite nas

   Facebook

   RSS

   Newsletter

Zvonimir Solin Newsletter

Najvažnije vijesti u vašem email sandučiću