UČENICI I DJELATNICI OSNOVNE ŠKOLE KRALJICE JELENE PRIGODNOM SU SVEČANOŠĆU OBILJEŽILI ROĐENDAN SVOJE OSMOLJETKE – Kraljevski tim

SOLINSKA KRONIKA 338., 15. listopada 2022.

Naglasila bih i to da naši učitelji neprestano ulažu trud u napredovanja pa tako ove godine imamo velik broj onih koji su u proteklomu pandemijskom razdoblju promovirani u zvanje učitelja mentora i učitelja savjetnika dok je jedna kolegica stekla zvanje izvrsnoga savjetnika – rekla je ravnateljica Ružić upućujući čestitke promoviranim djelatnicima

Nakon dvije godine stanke učenici i djelatnici Osnovne škole kraljice Jelene prigodnom su svečanošću obilježili rođendan svoje osmoljetke, 8. listopada.

Nakon uvodne pjesme školskoga zbora okupljene je pozdravila ravnateljica Vesna Ružić koja se osvrnula na dobre rezultate i brojne projekte koje je ova škola zabilježila tijekom 16 godina svoga djelovanja.

– Za to je prije svega zaslužan dobar tim sastavljen od naših učitelja, učenika i svih djelatnika škole – rekla je ravnateljica Ružić upućujući zahvalu svima koji svojim radom i djelovanjem doprinose da ova škola iz godine u godinu krupnim koracima ide naprijed.

– Naglasila bih i to da naši učitelji konstanto ulažu trud u napredovanja pa tako ove godine imamo velik broj onih koji su u proteklomu pandemijskom razdoblju promovirani u zvanje učitelja mentora i učitelja savjetnika dok je jedna kolegica stekla zvanje izvrsnoga savjetnika – rekla je ravnateljica upućujući čestitke promoviranim djelatnicima.

Nakon uvodne pjesme školskoga zbora okupljene je pozdravila ravnateljica Vesna Ružić

Status mentora stekle su učiteljice razredne nastave Edita Rizvan, Dubravka Mišadin i Sanja Ivančić, prof. geografije i povijesti Marijana Bandić Buljan, prof. biologije i kemije Marijana Gudić te pedagoginja Sanja Matić. U status savjetnika promovirani su učiteljice razredne nastave Nives Bogdan i Zdenka Jerković, defektologinja Milica Duvnjak, prof. tjelesnog odgoja Jadranka Sučić i prof. tehničke kulture Zdravko Pelivan, dok je učiteljica Anita Čupić promovirana u zvanje izvrsnog savjetnika.

Bila je ovo prilika i za oproštaj s djelatnicima koji su stekli uvjete za odlazak u mirovinu, a riječ je o prof. hrvatskoga jezika Suzani Bačić, učiteljici razredne nastave Ani Zednik i prof. tjelesnog odgoja Tonču Banoviću.

– Punih 41 godinu i 10 mjeseci sam radila kao učiteljica, a uz to sam i majka četvero djece. Mogu reći da mi uistinu nije bilo lako uskladiti obiteljske obveze i angažman kojega sam imala na svom radnom mjestu, ali bilo mi je lijepo i da opet biram izabrala bih isto zanimanje – rekla je ovom prilikom umirovljena učiteljica Ana Zednik.

Veliki broj djelatnika je u proteklomu pandemijskom razdoblju promovirano u zvanje učitelja mentora i učitelja savjetnika dok je jedna kolegica stekla zvanje izvrsnoga savjetnika

Zahvalu svim učiteljima koji ulažu svoje znanje i trud u odgoj i obrazovanje novih generacija uputio je gradonačelnik Dalibor Ninčević.

– Uz to svim djelatnicima, a posebno učenicima čestitam 16. rođendan njihove škole uz napomenu kako je uz stjecanje novih znanja iznimno važno graditi prijateljstva, družiti se i zdravo odrastati. Na tomu putu odrastanja, pored roditelja, obitelji i učitelja, i dalje će vas pratiti vaš Grad Solin. Želja nam je osigurati vam optimalne materijalne uvjete za vaš razvoj i edukaciju – rekao je gradonačelnik dodajući kako su na tom tragu, a u suradnji sa Županijom splitsko-dalmatinskom, napravljeni određeni koraci kako bi se u Solinu u bliskoj budućnosti moglo krenuti s izgradnjom srednje škole.

Uslijedio je bogat program učeničkoga stvaralaštva ispunjen pjesmom, plesom i recitacijama koje su bili obilježene i važnim povijesnim datumima koji se obilježavaju na dan 8. listopada, a to je obljetnica krunidbe kralja Dmitra Zvonimira i obljetnica preminuća kraljice Jelene čije ime ova škola s ponosom nosi.

Novi broj Solinske Kronike

posljednji broj solinske kronike

Pratite nas

   Facebook

   RSS

   Newsletter

Zvonimir Solin Newsletter

Najvažnije vijesti u vašem email sandučiću