UČENICI I DJELATNICI OSNOVNE ŠKOLE VJEKOSLAVA PARAĆA OBILJEŽILI DAN ŠKOLE – Paraćev platinasti sjaj

SOLINSKA KRONIKA 334, 15. lipnja 2022.

Jedna od posebnosti ovogodišnje proslave usmjerena je upravo na čuvanje uspomena. Naime, učenici su ovom prigodom izradili vremensku kapsulu, odnosno kutiju s pismima i porukama. Kutija je pohranjena u arhivi škole uz uputu da se otvori za 30 godina, a oni koji je otvore moći će steći uvid u navike i razmišljanja sadašnjih osnovnoškolaca

Osnovnoškolci OŠ Vjekoslava Paraća zajedno s djelatnicima i ravnateljem Đurom Baloevićem 27. su svibnja proslavili 52. obljetnicu svoje škole. Dan ove solinske osmoljetke tradicionalno se obilježava 22. travnja na blagdan Svetoga Kaja, međutim ove je godine proslava odgođena zbog proljetnih praznika, ali i zbog obilježavanja još jednog važnog trenutka, dobivanja platinastoga statusa za 20 godina članstva u programu Međunarodne eko škole.

Pozdravljajući okupljene ravnatelj Baloević nije skrivao zadovoljstvo činjenicom da je nakon dvogodišnje pauze prigodni program ponovno upriličen u školskom predvorju.

– Ovdje radimo, ovdje provodimo dane i sretan sam što je vrijeme izolacije iza nas i što možemo opet biti zajedno tu gdje i pripadamo – rekao je ravnatelj dodajući kako ovoga puta zaista imaju mnogo povoda za slavlje.

– S posebnim zadovoljstvom upućujem čestitke našoj učenici Dini Hamzić i njezinoj mentorici Suadi Hadžić na osvajanju prvoga mjesta na državnom natjecanju iz islamskoga vjeronauka održanom 9. svibnja u Zagrebu. Naglasio bih kako je uz talent važan i uporan rad, a upravo je to odlika naše Dine, ali i brojnih drugih učenika koji su u proteklom razdoblju ostvarili zapažene rezultate na brojnim natjecanjima – rekao je Baloević uručujući priznanje nagrađenoj učenici i njezinoj mentorici.

Prigodni pokloni uručeni su i učiteljici Jeleni Žunić te Žani Milat profesorici biologije i kemije koje su ove školske godine stekle status učitelja mentora.

Pozdravljajući okupljene ravnatelj Baloević nije skrivao zadovoljstvo činjenicom da je nakon dvogodišnje pauze prigodni program ponovno upriličen u školskom predvorju

S posebnim emocijama ravnatelj se ovom prilikom oprostio i od dugogodišnje djelatnice Marije Pleštine, prof. povijesti i geografije, koja je nakon gotovo četiri desetljeća rada otišla u zasluženu mirovinu.

– Moj glavni moto tijekom svih godina rada bili su red, rad i poštenje. Uvijek mi je predstavljalo zadovoljstvo provoditi vrijeme u ovoj školi, a tugu zbog odlaska ublažava činjenica da iza mene ostaju mlade, vrijedne kolege koje će i dalje prenositi znanja nekim novim generacijama učenika – poručila je profesorica Pleština.

Proslavi Dana škole nazočili su brojni gosti i uzvanici, a među njima i gradonačelnik Dalibor Ninčević koji je slavljenicima uputio prigodne čestitke.
– Danas smo imali više razloga za slavlje. Osim što je svetokajska osmoljetka proslavila svoj Dan škole, dobila je i platinasti status za 20 godina članstva u programu Međunarodne eko škole. Isti status dobila je još jedna solinska škola i to OŠ don Lovre Katića – rekao je gradonačelnik osvrćući se i ovom prilikom na zahtjevnu ulogu nastavnika koji se trude svakodnevno, pored znanja, djeci usaditi i vještine kako uspješno premostiti prepreke i kako od nemogućega napraviti moguće.

– Svi vrlo dobro znamo da su uz pravu podršku djeca motivirana i spremna usvajati nova znanja i svladavati izazove. Dragi nastavnici, veliko vam hvala na tome. Isto tako, draga djeco, školski dani brzo prođu stoga vas podsjećam da uz učenje ne zaboravite misliti i na druženja sa školskim prijateljima. Uz znanje iz škole nosite i uspomene za cijeli život – poručio je gradonačelnik.

Jedna od posebnosti ovogodišnje proslave usmjerena je upravo na čuvanje uspomena. Naime, učenici su ovom prigodom izradili vremensku kapsulu, odnosno kutiju s pismima i porukama. Kutija je pohranjena u arhivi škole uz uputu da se otvori za 30 godina, a oni koji je otvore moći će steći uvid u navike i razmišljanja sadašnjih osnovnoškolaca.

Djeca su i ove godine proslavu Dana škole obogatila glazbenim, plesnim, glumačkim i drugim točkama, a školski zbor predvođen Đurđicom Kalebić, prof. glazbene kulture premijerno je predstavio himnu škole. »Čista voda, trava, cvijet, život nam je vesel lijep. Eko svijet nam lijepo sja, vesela smo družina…« – poručili su raspjevani učenici OŠ Vjekoslava Paraća.

 

Novi broj Solinske Kronike

posljednji broj solinske kronike

Pratite nas

   Facebook

   RSS

   Newsletter

Zvonimir Solin Newsletter

Najvažnije vijesti u vašem email sandučiću