UČENICI I DJELATNICI OSNOVNE ŠKOLE VJEKOSLAVA PARAĆA PROSLAVILI 53. ROĐENDAN SVETOKAJSKE OSMOLJETKE – Više mjesta za školu

SOLINSKA KRONIKA 345, 15. svibnja 2023.

– Nadam se skoroj realizaciji planiranoga proširenja prostornih kapaciteta koje bi nam omogućilo da među prvima u Hrvatskoj pokrenemo program cjelodnevne škole. Sve to ne bi imalo smisla bez učenika i djelatnika koji su i tijekom ove školske godine potvrdili svoju izvrsnost realizacijom brojnih projekata – rekao je ravnatelj Đuro Baloević

»Škola naša, naš je dom…«, stih je iz himne Osnovne škole Vjekoslava Paraća koju je školski zbor otpjevao na početku svečanosti u povodu 53. rođendana ove solinske osmoljetke koji se obilježava 22. travnja na blagdan Sv. Kaja, zaštitnika mjesnoga odbora.

Priredbu ispunjenu pjesmom, plesom i recitalima popratili su brojni gosti i uzvanici među kojima i izaslanik Županije splitsko-dalmatinske Igor Stanišić te solinski gradonačelnik Dalibor Ninčević.

Okupljenima se obratio Đuro Baloević, ravnatelj OŠ Vjekoslava Paraća, koji se između ostaloga osvrnuo na najavljeni projekt dogradnje školske zgrade.

– Nadam se skoroj realizaciji planiranog proširenja prostornih kapaciteta koje bi nam omogućilo da među prvima u Hrvatskoj pokrenemo program cjelodnevne škole. Sve to ne bi imalo smisla bez učenika i djelatnika koji su i tijekom ove školske godine potvrdili svoju izvrsnost realizacijom brojnih projekata – rekao je ravnatelj uručujući ovom prigodom poklone i zahvalnice učenicama Dini Hamzić, sudionici Međunarodnog natjecanja u Islamskom vjeronauku, te Karmen Ivić, sudionici Državnog natjecanja u likovnoj kulturi.

Priznanje je zasluženo ponio i sam ravnatelj kojem su djelatnici pripremili poklon iznenađenja povodom njegova nedavnog napredovanja u zvanje savjetnika.

Čestitke slavljenicima među prvima je uputio Igor Stanišić koji im je u ime osnivača solinskih osnovnih škola, Županije splitsko-dalmatinske, najavio potporu tijekom realizacije projekta dogradnje škole.

– U situaciji kada diljem Županije bilježimo smanjenje broja učenika stanje u vašoj školi, ali i u čitavomu gradu Solinu, populacijski najmlađem gradu u Hrvatskoj, budi nadu i optimizam – rekao je Stanišić.

Čestitkama se pridružio i gradonačelnik Dalibor Ninčević koji je u prvom redu zahvalio prosvjetnim djelatnicima na sebedarju koje je prisutno u njihovom svakodnevnom radu s djecom.

– Grad će zajedno sa Županijom biti uz vas tijekom dogradnje školske zgrade i veseli me što ovom prilikom mogu obznaniti kako smo u dogovoru s nadležnim Ministarstvom, vrtić koji se trebao graditi u sklopu ove osmoljetke odlučili realizirati na drugoj lokaciji kako bi škola dobila više prostora za planirano proširenje – najavio je gradonačelnik.

Povodom rođendana svoje škole učenici su organizirali i prodajni štand na kojemu su izložili vlastite uratke nastale od prirodnih materijala kako bi ukazali na činjenicu da se istog dana, 22. travnja, obilježava i Dan planeta Zemlje.

Novi broj Solinske Kronike

posljednji broj solinske kronike

Pratite nas

   Facebook

   RSS

   Newsletter

Zvonimir Solin Newsletter

Najvažnije vijesti u vašem email sandučiću