BOKS: ODRŽAN PROFESIONALNI BOKSAČKI SPEKTAKL U SOLINU – Luka Plantić osvojio WBC Interkontinentalni pojas prvaka!

SOLINSKA KRONIKA 341. 15. siječnja 2023.

Velika boksačka priredba je održana u GSD na Bilankuši u subotu 17. prosinca u Solinu. Gledatelji su vidjeli više vrhunskih profesionalnih mečeva i najteži meč u karijeri hrvatskog olimpijca Luke Plantića.

Hrvatski olimpijac i reprezentativac Luka Plantić (25), bivši juniorski prvak Europe i osvajač brončane medalje na ovogodišnjem Europskom prvenstvu u Erevanu je pred svojim navijačima boksao svoj četvrti profesionalni meč protiv iskusnog Armenca Khorena Gevora (42).

WBC Silver pojas Luka je osvojio protiv Armenca odlukom sudaca u 10 rundi. Armenac je do tada bio 55. na Box Recovoj ljestvici i u svojoj karijeri je 17 puta slavio nokautom!

Prisjetimo se Luka Plantić je u istoj dvorani prošlog ljeta nokautom u četvrtoj rundi u supersrednjoj kategoriji slomio iskusnog, vrhunskog južnoafričkog borca Ryna Liebenberga, nositelja Silver WBC pojasa, prekaljenog ratnika s više od 30 profesionalnih mečeva (22 pobjede, 14 nokautima)!

– Nakon deset rundi, jednoglasnom odlukom sudaca ostvario sam pobjedu, zasluženo. Sada kada su se dojmovi donekle slegli želio bi ovom prilikom zahvaliti svim ljudima koji su mi svo ovo vrijeme pružali podršku i vjerovali u mene.

Hvala svima koji su nas podržali prisustvom u dvorani na Bilankuši, sponzorima, te na kraju i cijelom mom timu, odnosno obitelji jer bez njih sve ovo ne bi bilo moguće – izjavio je Luka Plantić, te je naglasio:
– Sljedeći dvoboj je na rasporedu 4. veljače 2023. u Hamburgu. Supersrednja kategorija, borba na osam rundi. Idemo do vrha!

Miro PODRUG

Novi broj Solinske Kronike

posljednji broj solinske kronike

Pratite nas

   Facebook

   RSS

   Newsletter

Zvonimir Solin Newsletter

Najvažnije vijesti u vašem email sandučiću