JUDO – JK SOLIN: DRAGAN CRNOV NOVI GLAVNI TRENER JUNIORSKE I SENIORSKE ŽENSKE HRVATSKE REPREZENTACIJE – Kreće program priprema za Olimpijske igre u Parizu 2024.

SOLINSKA KRONIKA 330, 15. veljače 2022.

Zbog izuzetnih rezultata koje sam postizao u zadnjih pet godina na europskoj i svjetskoj razini, imao sam mnogo ponuda za preuzimanje reprezentacija u Europi i izvan nje. Čak u reprezentacijama koje su među najboljih pet u svijetu

Dragan Crnov, glavni trener judo kluba Solin i voditelj struke u solinskom klubu postao je glavni trener ženske seniorske i juniorske reprezentacije za naredno razdoblje do Olimpijskih igara u Parizu 2024. Do sada je Dragan Crnov u HJS-u obavljao dužnost trenera mlađih dobnih uzrasta kadeta i juniora, zatim je zbog izuzetnih rezultata postignutih u proteklih pet godina postao glavni trener ženske reprezentacije.

– Izuzetno sam sretan zbog nove pozicije glavnog trenera u Hrvatskom judo savezu. Drago mi je da je judo savez prepoznao moj trud i rezultate i dao mi povjerenje rad sa seniorskom reprezentacijom prema Parizu 2024. Zbog izuzetnih rezultata koje sam postizao u zadnjih pet godina na europskoj i svjetskoj razini, imao sam mnogo ponuda za preuzimanje reprezentacija u Europi i izvan nje.

Čak u reprezentacijama koje su među najboljih pet u svijetu. Međutim imam veliku potporu u judo klubu Solin i potporu svojih natjecatelja, te Hrvatskoga judo saveza, stoga sam odlučio naredno razdoblje ostati još uvijek ovdje i raditi s našom reprezentacijom i u judo klubu Solin. Tako će ostati dok osjećam potporu za rad od saveza kluba i grada Solina – rekao je Dragan Crnov.

Nakon odrađenih temeljnih priprema kroz 11. i 12. mjesec mlade reprezentativne nade Solina su od 6. do 16. siječnja bili na pripremama u Španjolskoj. U Valenciji je ekipu predvodio trener JK Solin i glavni trener ženske reprezentacije Hrvatske Dragan Crnov. Na pripremama su bili Toni Barišić, Marko Božić, Ana Viktorija Puljiz i Dominik Rožić.

– Ove pripreme sam zamislio kao finiširanje samih priprema za nadolazeća natjecanja koja nas uskoro očekuju. Prvi dio specifičnih judaških priprema odradili smo u Solinu.

Pozvali smo nekoliko ekipa gdje smo se uveli u taj dio programa. Kasnije smo otišli u Valenciju gdje je bilo deset reprezentacija i odradili smo odlične borbe. U narednom periodu nas očekuje za seniore Grand Prix u Portugalu gdje će nastupiti naša Ana Viktorija Puljiz, te kadetski Europski kup u talijanskom Lignanu.

Sve ove pripreme su uvod za nadolazeće olimpijske kvalifikacije, koje kreću od svibnja mjeseca pa sve do Pariza 2024. – rekao je Dragan Crnov.

Novi broj Solinske Kronike

posljednji broj solinske kronike

Pratite nas

   Facebook

   RSS

   Newsletter

Zvonimir Solin Newsletter

Najvažnije vijesti u vašem email sandučiću