JUDO – JK SOLIN:MLADA SOLINJANKA NIŽE USPJEHE – Puljiz brončana na Grand Prixu u Zagrebu

SOLINSKA KRONIKA 326, 15. listopada 2021.

– Ne mogu vjerovati. Prije nekoliko dana bronca na Europskom juniorskom prvenstvu, a sada brončana medalja na Grand Prixu među seniorkama. Jako sam ponosna, presretna i samo želim još više i još bolje – u nevjerici je tražila riječi presretna Puljiz

Brončana Ana Viktorija Puljiz i trener Dragan Crnov

Solinska judašica Ana Viktorija Puljiz pod paskom trenera Dragana Crnova, nastavlja dobrim rezultatima na međunarodnim natjecanjima te je obogatila riznicu medalja u klupskim prostorima u podrumu GSD na Bilankuši.

Prvu pobjedu, a zatim i medalju za Hrvatsku na Grand Prixu Zagreb 2021 donijela je Ana Viktorija Puljiz (-52 kg)! Iako tek druga godina juniorki, Puljiz je pokazala da je uvijek među najboljima, bilo to među juniorkama, bilo među seniorkama.

Dobra taktička borba protiv iskusne Njemice Ballhaus, a zatim i pobjednički wazari u »golden scoreu« bili su recept za prolaz u četvrtfinale. Tamo je agresivnija i iskusnija bila Belgijka Ryheul, te je ipponom poslala Solinjanku u repasaž. Nakon toga popularna Vikica ulazi u pobjednički ritam i dominantno pobjeđuje krasnim ipponom 36. na svijetu, Amerikanku Jarrell, a zatim protiv Španjolke Ballesteros Gonzalez pokazuje da je ovo bio njen dan.

Još jednom je 19-godišnja Puljiz pokazala odličan judo, kao i protiv Amerikanke, te je ipponom došla do prve medalje na Grand Prix natjecanjima! Proslavila je broncu u slavljeničkim suzama i zagrljaju trenera Dragana Crnova.

– Ne mogu vjerovati. Prije nekoliko dana bronca na Europskom juniorskom prvenstvu, a sada brončana medalja na Grand Prixu među seniorkama. Jako sam ponosna, presretna i samo želim još više i još bolje – u nevjerici je tražila riječi presretna Puljiz.

– Vikica je ovom medaljom pokazala kvalitetu, upornost i pobjednički mentalitet. Tek je druga godina juniora i još ćemo se orijentirati na juniorska natjecanja, ali je fenomenalno vidjeti koliko može. Od 2017. je stalno u vrhu – zadovoljan i ponosan je bio trener Crnov iz JK Solin.

M.P.(izvor: judo.hr)

Novi broj Solinske Kronike

posljednji broj solinske kronike

Pratite nas

   Facebook

   RSS

   Newsletter

Zvonimir Solin Newsletter

Najvažnije vijesti u vašem email sandučiću