KARATE: – Medalje Solinjana u Dalmatinskoj ligi i Prvenstvu Županije

SOLINSKA KRONIKA 340, 15. prosinca 2022.

Karate prvenstvo Splitsko-dalmatinske županije održano je 27. studenog u Supetru, u organizaciji KK Dojo. Nastupili su i karataši Dalmacijacementa iz Solina.

U katama u konkurenciji »Cicibani« Ivano Jasprica je osvojio zlato, Mate Boban srebro, a Boris Krstić brončanu medalju. »Cicibanka« Klara Sabljić osvaja srebro, ml. učenica Anđela Dekovići zlato i ml. učenik Christian Čaljkušić Cano srebro. Učenik Duje Škokić se okitio srebrnom medaljom, a učenica Tonka Šimić zlatnom. U kumitama (borbama) Tonka Šimić učenica, +43kg, osvaja zlato, Ante Mišković kadet, -70kg, srebro, a Marta Šimić juniorka, +59kg, osvojila je srebrnu medalju. Trenerica Danijela Banović veoma je zadovoljna rezultatima svojih natjecatelja.

Bio je to veliki uzlet za Dalmatinsku karate ligu, koja se održala u nedjelju 4. prosinca u Zadru. Nastupilo je 410 natjecatelja iz 21 kluba. Karataši »Dalmacijacementa« polučili su vrlo dobre rezultate. »Cicibanka« Klara Sabljić je osvojila zlato u katama i pehar kao najbolja u Dalmaciji u svojoj kategoriji. U katama »ciciban« Petar Puhalo osvaja broncu, a Frane Banjan ml. učenik zlatnu medalju.

Tonka Šimić učenica u katama i borbama u kategoriji preko 44 kg, brončanu medalju. Ante Mišković kadet u kategoriji do 70 kg osvojio je srebrenu medalju. Slijedi nastup na Prvenstvu grada Splita i nadaju se još boljim rezultatima, zaključiti je iz razgovora s predsjednicom kluba Ivom Galić.

Novi broj Solinske Kronike

posljednji broj solinske kronike

Pratite nas

   Facebook

   RSS

   Newsletter

Zvonimir Solin Newsletter

Najvažnije vijesti u vašem email sandučiću