KOŠARKA – KK SOLIN: NAKON 4. KOLA U A2 LIGI JUG – Solinu sve četiri pobjede i vrh ljestvice

SOLINSKA KRONIKA 15. studenoga 2020. Broj 315

Nakon odigrana četiri kola A2 lige KK Solin je bez poraza i drži vrh ljestvice. Ambiciozno složenoj ekipi trenera Hrvoja Oršulića na čelu s povratnicima Ivanom Jukićem i Lukom Petrašićem igrom prilika pridružio se naš internacionalac i osvajač ABA lige Ivan Siriščević, koji je redovito prvi strijelac ekipe s 25 poena u prosjeku

Prvenstveno natjecanje košarkaša A2 lige jug počelo je 17. listopada 2020. Nakon četiri kola Solinjani su na vrhu ljestvice s četiri pobjede! Nakon pobjeda nad OKK Dražen Petrović (100:88), KK Cetina (85:68) i KK Mislav (95:67), Solin su slavili i na uvijek neugodnom gostovanju u Drnišu, kod KK DOŠK-a, rezultatom 91:86. Predvođeni sjajnim Ivanom Siriščevićem, u petom kolu na domaćem terenu Solin dočekuje Amforu iz Makarske.
– Angažmanom ovako velikoga imena rastu naravno i ambicije kluba te se nadamo da će suradnja potrajati što duže. Dok ne pronađe svoje konačno odredište, Ivanu želimo puno uspjeha s našim prvotimcima u ovoj sezoni A2 lige jug. Ove godine imamo respektabilnu ekipu, jako zadovoljni njenim ulaskom u natjecanje te maksimalno motivirani idemo dalje, utakmicu po utakmicu – rekao je tajnik kluba Mirko Podrug.
Za Solin pod vodstvom trenera Hrvoja Oršulića nastupaju Petar Barišić, Ivan Jukić, Ivan Siriščević, Luka Petrašić, Ljubo Šamadan, Ivan Vuković, Josip Vidović, Ivan Jurčević, Tomislav Jukić, Ivan Duvnjak, Domagoj Šakota i Josip Kunac.
A2 liga jug broji 11 klubova: Mislav, DOŠK, Solin, Amfora, Diadora, Sukošan, Split, Trogir, Pet bunara, OKK Dražen Petrović i Cetina, s tim da KK Split (druga momčad Splita) i OKK Dražen Petrović nastupaju izvan konkurencije.

 Sirišćević i društvo bez poraza plove ligom A2 jug

Nakon odigrana četiri kola A2 lige KK Solin je bez poraza i drži vrh ljestvice. Ambiciozno složenoj ekipi trenera Hrvoja Oršulića na čelu s povratnicima Ivanom Jukićem i Lukom Petrašićem igrom prilika pridružio se naš internacionalac i osvajač ABA lige Ivan Siriščević, koji je redovito prvi strijelac ekipe s 25 poena u prosjeku. Svojim ogromnim iskustvom i velikom dozom profesionalizma nesumnjivo daje doprinos ovoj ekipi.
Nažalost ostali su bez pomoći dugogodišnjeg kapetana Ivana Vukovića koji nije mogao odbiti poslovnu ponudu iz Zagreba, ali uz osovinu prošlogodišnje momčadi Šamadan – Barišić, dvojac s posudbe Vidović – Jurčević i domaće momke, Tomislav Jukić i društvo Solin ima respektabilnu momčad koja je i ove sezone spremna ući u borbu za sam vrh tablice. Tek je početak natjecanja i bilo bi suludo davati prognoze, ali dosadašnji rezultati daju nam za pravo nadati se da ćemo već ove sezone ispuniti sve ambicije mlade uprave na čelu sa predsjednikom Lukom Vukovićem i tajnikom Mirkom Podrugom.
Rekonstruiranje i ulaganje u školu košarke, porast broja djece, konsolidiranje kluba na svim razinama i angažiranje kvalitetnog trenerskog kadra, Bruno Šundov i Ante Bilobrk, su ciljevi koji su itekako ispunjeni, još samo jedan!

Novi broj Solinske Kronike

posljednji broj solinske kronike

Pratite nas

   Facebook

   RSS

   Newsletter

Zvonimir Solin Newsletter

Najvažnije vijesti u vašem email sandučiću