Nastavljaju li rukometaši Solina u 1. B ligi?

U rukometnom klubu Solin itekako osjećaju posljedice pandemije, zaključiti je iz razgovora s predsjednikom kluba Davorom Ćićerićem. S treninzima su započeli prije desetak dana i to samo s mlađim uzrastima, seniorska momčad je na odmoru.
– Trenutačno vlada stanje u kojemu jednostavno ne znamo što nas čeka u budućnosti i ne znamo s kolikim financijskim sredstvima ćemo raspolagati u budućnosti. Donatori su automatski prestali ispunjavati svoje obveze iz Ugovora. Transferi Solinske zajednice sportova za prva tri mjeseca od proglašenja pandemije, umanjeni su nam za 60 posto uz napomenu predsjednika Zajednice kako će eventualni povratak na staro ili visina budućih novčanih transfera – ovisiti o razvoju situacije. Napominjem da je taj iznos, koji trenutačno primamo, dovoljan za organizaciju jedne domaće utakmice u Prvoj HRL jug, čiji smo članovi – rekao je predsjednik Ćićerić, te je naglasio:
– Ukoliko se ne dogodi povratak na visinu ugovorenih transfera za 2020. jednostavno ćemo morati odustati od zacrtanih ciljeva, a to će značiti vraćanje od najmanje pet godina unazad, što je samo po sebi katastrofalno. Niti ćemo moći održati seniorsku ekipu u svom rangu, a ne ćemo moći nastaviti zacrtani razvoj mlađih kategorija. Trenerski kadar je upoznat s mogućnošću drastičnoga smanjenja sredstava i u otvorenomu razgovoru smo ih zamolili da razmisle o tome žele li nastaviti rad u klubu ili će pak potražiti novu sredinu. O tome će se izjasniti na slijedećem sastanku struke.
Za sada se ni Hrvatski rukometni savez nije izjasnio o budućim formatima liga, odnosno ne znamo hoće li natjecanja ostati u sadašnjemu obliku ili će se prilagođavati novonastaloj situaciji u kojoj će definitivno nedostajati financijskih sredstava za odigravanje natjecanja na dosadašnji način. Zamolio bih sve odgovorne u Gradu da kod donošenja budućih odluka o visini financijskih transfera klubovima budu itekako odgovorni, kako ne bi lošim odlukama doveli do gašenja sportskih klubova, a sadašnje stanje vodi upravo tome – zaključio je predsjednik kluba Davor Ćićerić.

Miro PODRUG

Novi broj Solinske Kronike

posljednji broj solinske kronike

Pratite nas

   Facebook

   RSS

   Newsletter

Zvonimir Solin Newsletter

Najvažnije vijesti u vašem email sandučiću