NK SOLIN: NAKON TRI UVODNA PORAZA DOŠLO JE DO RAZLAZA IZMEĐU KLUBA I TRENERA – Trener Toni Golem podnio ostavku koja je prihvaćena

SOLINSKA KRONIKA 343, 15. ožujka 2023.

– Zahvaljujem svojim suradnicima i igračima, te čelnicima kluba na lijepih 14 mjeseci na klupi Solina. Smatram da smo i u prošloj i u ovoj sezoni napravili vrlo dobre rezultate. Bilo mi je zadovoljstvo raditi sa svojim sada već bivšim igračima, želim i njima i cijelom klubu svu sreću u nastavku sezone te da se zadrže u vrhu prvoligaške ljestvice. Smatram da momčadi u ovom trenutku treba nova energija, a pred mnom su novi izazovi za koje se nadam da ću s jednakim uspjehom uspjeti realizirati

Pomalo neočekivano premda ulazak u nastavak sezone nije bio dobar, Splićanin sa zagrebačkom adresom Toni Golem nije više trener nogometnog prvoligaša Solina. U ponedjeljak navečer, 6. ožujka nakon posljednjeg poraza od Cibalije na »domaćem terenu« u Dugopolju, na sjednici Izvršnoga odbora kluba prihvaćena je njegova ostavka.

Ukupno 31 prvenstvenu utakmicu Solina u Drugoj i Prvoj NL vodio je Golem. Modri s Jadra su naime prvi dio prvenstva završili na sjajnom drugom mjestu, što je odličan rezultat s obzirom na to da su praktički cijelo vrijeme gosti, jer domaće utakmice igraju u Dugopolju zbog renoviranja igrališta pokraj Jadra. Nakon stanke u kojoj je bilo i promjena u postavi, Modri su u uvodna tri kola doživjeli isto toliko poraza, prvo ih je nadigrao BSK U Dugopolju (0:3), potom su poraženi od lidera Rudeša 2:0, a u subotu 4. ožujka na stadionu Hrvatskih vitezova i Cibalija je odnijela puni plijen pogotkom Branštetera pred kraj sudačke nadoknade (0:1)!

– Izvršni je odbor kluba prihvatio njegovu ostavku i zahvaljujemo se na njegovom dosadašnjem učinku, kako prošle tako i ove sezone. Zahvaljujemo od srca gospodinu Golemu na izvrsnoj suradnji i rezultatima tijekom ovih 14 mjeseci od njegova dolaska u klub.

Najprije je sa svojim suradnicima i igračima uspio osigurati ostanak u drugoligaškom društvu, danas prvoligaškom, što nije bio nimalo lagan izazov s obzirom na situaciju u kojoj smo bili u tom trenutku. Potom je u aktualnoj polu sezoni momčad doveo do izvrsnog drugog mjesta prvoligaške ljestvice, na čemu svakako velike zasluge imaju upravo trener Golem i njegovi suradnici.

NK Solin će javnost izvijestiti o imenu novog trenera odmah po donesenoj odluci. Treninge će do izbora novog trenera voditi dosadašnji pomoćnik Zoran Roglić, a i utakmicu u Vukovaru ako se do tada ne imenuje novi trener. Odlaskom Golema kompletan stručni stožer je također pod ostavkom, jer izborom novog trenera konsolidirati će se novi stručni stožer – rekao je predsjednik Uprave NK Solin Miroslav Delić.

– Zahvaljujem svojim suradnicima i igračima, te čelnicima kluba na lijepih 14 mjeseci na klupi Solina. Smatram da smo i u prošloj i u ovoj sezoni napravili vrlo dobre rezultate.

Bilo mi je zadovoljstvo raditi sa svojim sada već bivšim igračima, želim i njima i cijelom klubu svu sreću u nastavku sezone te da se zadrže u vrhu prvoligaške ljestvice. Smatram da momčadi u ovom trenutku treba nova energija, a pred mnom su novi izazovi za koje se nadam da ću s jednakim uspjehom uspjeti realizirati. Ovo je situacija koja nikada nije lagana ni za klub ni igrače a ni trenera, no istovremeno je sasvim normalna i uobičajena u svakom sportskom kolektivu – rekao je trener Golem koji ostavlja Solin na visokom četvrtom mjestu Prve NL.

Redoslijed Supersport Prve NL, nakon 20. kola: 1. Rudeš 42, 2. Vukovar 1991 26, 3. Cibalia 35, 4. Solin 28, 5. Dugopolje 27, 6. Orijent 27, 7. Dubrava Tim kabel 26, 8. Jarun 25, 9. BSK Bijelo Brdo 22, 10. Croatia 18(-1), 11. Kustošija 21, 12. Hrv. dragovoljac 12.

Nakon utakmica protiv Vukovara 1991 i Dugopolja, slijedi treći ciklus od 11 kola, a raspored parova će se odrediti Bergerevim sustavom ovisno o plasmanu nakon 22. kola.

Miro PODRUG

Novi broj Solinske Kronike

posljednji broj solinske kronike

Pratite nas

   Facebook

   RSS

   Newsletter

Zvonimir Solin Newsletter

Najvažnije vijesti u vašem email sandučiću