NK SOLIN: TRENER TONI GOLEM ZADOVOLJAN UOČI POČETKA NOVE SEZONE – Hajduk i Solin potpisali sporazum o partnerstvu!

SOLINSKA KRONIKA 336, 15. kolovoza 2022.

Pristupnice za NK Solin u ljetnom razdoblju službeno su potpisali petorica igrača, te dvojica na posudbu iz Hajduka i Dinama. U ljetnoj pak stanci klub su napustili čak dvanaestorica igrača

Trener Solina Toni Golem ne skriva zadovoljstvo odrađenim pripremama i energijom uoči početka prvenstva 1.NL. Solinjani su pripremne utakmice započeli pobjedama na memorijalnom turniru u Zmijavcima, i to protiv dva dalmatinska predstavnika u novoutemeljenoj ligi. U polufinalu su pobijedili domaćina Croatiju (2:1), a u finalu su bili bolji od Dugopolja (5:3)! Nakon toga su uslijedila tri poraza, protiv Hajduka na Poljudu od 6:2, te od novog drugoligaša u Hrvacama (3:2), te u generalki protiv Dugopolja (3:0)!

Nakon dvije pobjede od klubova iz istog stupnja natjecanja, te nakon dva poraza od kluba iz elitne skupine i od kluba iz trećeg stupnja natjecanja, trener Golem nam je dao kratak komentar, sa akcentom na posljednje dvije, i generalku u Dugopolju (koju su izgubili rezultatom, 3:0).

– Rekao sam vam nakon prve dvije utakmice, ne plačemo, a niti skačemo od veselja. U posljednje dvije utakmice priliku su dobili svi raspoloživi igrači, što ne opravdava poraze, jer svaku utakmicu idemo dobiti. Sve utakmice kao i treninzi, pokazali su puno dobrih stvari, zadovoljan sam ovom dionicom. Generalka protiv Dugopolja na stadionu Hrvatskih vitezova, u subotu 6. kolovoza, je ustvari prvenstveno pretkolo uoči gostovanja na Krimeji, u subotu 13. kolovoza. U konkurenciji su svi koji imaju pravo igrati u prvom prvenstvenom kolu, što znači protiv Dugopolja očekujem vidjeti ono što želimo u prvenstvu – rekao je Toni Golem, a nakon poraza i uoči gostovanja na Krimeji je rekao:

– Idemo u novu sezonu nakon dobro odrađenih priprema u pozitivnom raspoloženju. Za razliku od početka mog mandata sada imamo bolju situaciju s obzirom da krećemo svi od nule što se tiče bodova i nema zaostataka za ostalim ekipama. Idemo u svaku utakmicu s ciljem da igramo agresivno, napadački, i na pobjedu u gostima i kod kuće, za početak u Dugopolju. Spremni smo i jedva čekamo da počne prvenstvo.

Prisjetimo se, pristupnice za NK Solin u ljetnom razdoblju službeno su potpisali petorica igrača, te dvojica na posudbu iz Hajduka i Dinama. Prvi su potpisali dvojica mlađih povratnika na Jadro, branič Luka Džaja i desno krilo Dino Klarić, napadač Josip Maganjić i desni bočni igrač Ivan Markota. Posljednji među njima potpis je stavio Nigerijac Stephen Chinedu (22), koji je treneru Toniju Golemu na raspolaganju od prvog dana priprema.

Njegov transfer iz FC Dinamo iz Tirane je ostvaren uz pomoć splitske agencije Zeleni Centar Sport. Zasigurno Nigerijac je veliko pojačanje za Modre s Jadra, koji je u prijateljskim utakmica pokazao golgeterske sposobnosti! Nedavno su na raspolaganju i dvojica mlađih igrača, na posudbu iz Hajduka je došao branič Ivan Dominić, a iz Dinama srednji branič Marko Novak-Stanko!

– I to bi na neki način bio zaključen ljetni prijelazni rok što se tiče dolazaka. Veseli oporavak Nimelija i Kušeta, dok je Buljan još na odmoru i terapijama zbog pubične kosti – rekao je trener Golem.

U ljetnoj stanci klub su napustili čak dvanaestorica igrača: Boško Jemo, Hrvoje Relota, Dominik Perković, Tomislav Dadić, Valentino Vujinović, Toni Taraš, Luka Gotovac, Tony Livančić, Matej Jukić, Ante Blažević, Keistijan Jurić i Zvonimir Ožegović. U Solinu su ostali stožerni igrači Ninčević, Topić, Tomić, Kušeta, Kaćunko, Pekić, Puljić i Liberijac Nimely koji se prošlog proljeća pokazao kao pojačanje, a momčadi je priključeno i sedam juniora s Jadra!

Sedam igrača Hajduka će moći igrati za seniorsku momčad Solina

Splitski Hajduk i Solin, novi član 1.NL, su potpisali ugovor o suradnji, koja se ne odnosi samo na igrače. Temeljem novih propisa HNS-a Hajduk i Solin su sklopili ugovor o partnerstvu, koji omogućava da sedam igrača splitskog kluba ima mogućnost dvojne registracije odnosno moći će nastupati za seniore člana Prve nogometne lige.

Na temelju sporazuma o partnerstvu Hajduk će svoje mlade igrače upućivati na kaljenje uz Jadro. U Solinu će nastaviti posudbu branič Tvrtko Buljan, koji je prošlog proljeća bio standardni obrambeni igrač Solina, i branič Ivan Dominić, dok petorica njih, Dominik Prpić, Rokas Pukstas, Ivan Ćubelić, Filip Čuić i Boško Jemo, koji je ovog ljeta s Jadra preselio na Poljud, ostaju trenirati u Hajduku, s mogućnosti da i oni presele na kaljenje u Solin ukoliko struka procijeni da je to dobro za njihov razvoj.

Struku Solina vode bivši zaposlenici Hajduka trener Toni Golem i sportski direktor je Vik Lalić.

Predsjednik Solina Miroslav Delić je veoma zadovoljan potpisom ugovora o suradnja s Hajdukom, te tijekom radova na uređenju prostorija na igralištu uz Jadro, te je rekao:

– Točno je ugovor o suradnji ne odnosi se samo na posudbe ili dvojne registracije igrača, nego niz segmenata suradnje ovih dvaju klubova. Ima i malo simbolike, jer smo ugovor potpisali 5. kolovoza. Za sada će samo dvojica mladih hajdukovaca biti na usluzi treneru Golemu, jer smo se igrački uglavnom posložili ranije, i neke stvari će se rješavati u hodu. Uređenje klupskih prostorija uz Jadro ide po planu, svlačionice su gotove, dok radovi na gornjem katu i VIP loži idu planiranim tijekom. Što se tiče rekonstrukcije zapadnih tribina dosta vremena smo potrošili zbog papirologije, jer dosta objekata nije bilo uplanjeno odnosno legalizirano. Nadam se da ćemo biti na kraju svi zadovoljni. Hvala čelnicima općine i kluba Dugopolje, koji su nam izišli u susret i dopustili domaćinstvo na njihovom stadionu do završetka planiranih radova.

 

Novi broj Solinske Kronike

posljednji broj solinske kronike

Pratite nas

   Facebook

   RSS

   Newsletter

Zvonimir Solin Newsletter

Najvažnije vijesti u vašem email sandučiću