NOGOMET: ODRŽAN MEĐUNARODNI NOGOMETNI TURNIR 2. ALPEN-ADRIA U SOLINU – Hrvatskim gradonačelnicima pobjednički pehar

SOLINSKA KRONIKA 346, 15. lipnja 2023.

Grad Solin je bio domaćin ovoga međunarodnog turnira u suorganizaciji s Udrugom gradova u RH, a hrvatski gradonačelnici osvojili su pobjednički pehar. Hrvatska reprezentacija odnijela je pobjedu i na prvom održanom turniru u svibnju 2019., u gradu Lana u Južnom Tirolu

Alpen-Adria Kup međunarodni turnir u nogometu u kojemu sudjeluju gradonačelnici svoje snage odmjerili su članovi četiriju reprezentacija: Austrije, Slovenije, Južnog Tirola i Hrvatske. Turnir je održan od 19. do 21. svibnja na igralištu pokraj Jadra u Solinu. Grad Solin je bio domaćin ovoga međunarodnog turnira u suorganizaciji s Udrugom gradova u RH.

Hrvatski gradonačelnici osvojili su pobjednički pehar. Napomenut ćemo kako je reprezentacija Hrvatske odnijela pobjedu i na prvom održanom turniru u svibnju 2019., u gradu Lana, Južni Tirol.

– Ne treba posebno naglašavati kako je moja ekipa dala sve od sebe ne bi li drugi Alpen Adria kup završio s još jednom pobjedom Hrvatske, i Kup ostao u Solinu.

Hvala mojim suigračima i kolegama na timskom radu i trudu. Međutim, nije samo to bilo važno. Ispunili smo i cilj povezivanja s drugim gradovima, izgradili još bolje odnose i učvrstili dosadašnju dobru suradnju. Potrudili smo se da Grad Solin bude dobar domaćin. Kolege gradonačelnici osamdesetak gradova oduševljeni su kulturnom i prirodnom baštinom našega Solina, posebno otvorenošću i ljubaznošću naših sugrađana.

U svoje države i gradove nose lijepa iskustva i mnogi od njih su rekli da će ponovo doći u Solin. Zahvaljujem svim timovima, Sloveniji, Austriji i Južnom Tirolu, koji su došli poticati zdrav duh i graditi mostove prema dobrim odnosima – rekao je Dalibor Ninčević, gradonačelnik Solina domaćina turnira.

Novi broj Solinske Kronike

posljednji broj solinske kronike

Pratite nas

   Facebook

   RSS

   Newsletter

Zvonimir Solin Newsletter

Najvažnije vijesti u vašem email sandučiću