RUKOMET – 2.HRL JUG – Trenira i natječe se samo momčad U17!

SOLINSKA KRONIKA 320, 15. travnja 2021.

Treneri mlađih uzrasta se snalaze koristeći raspoložive vanjske terene, a sve kako bismo održali interes djece za treniranjem, budući da smo svjesni da bi potpuni prekid rada doveo do ugrožavanja opstojnosti Kluba u cjelini

Nakon sedam odigranih kola Druge HNL jug, još prošle jeseni je natjecanje prekinuto zbog pandemije koronavirusa. Seniorska momčad Solina pod vodstvom trenera Jakše Bužančića nakon sedmoga kola zauzima drugo mjesto na tablici s osvojenih 11 bodova, odnosno bodom manje od vodećega RK Kamička iz Sinja, a s dva boda više od trećeplasirane ekipe Korčule.

U rukometnomu klubu Solin trenutačno se radi smanjenim intenzitetom, budući da je zbog epidemioloških mjera od strane Stožera i HRS-a, dozvoljeno treniranje i održavanje natjecanja samo momčadi U-17.

– Trenutačno je aktivna samo naša ekipa U-17, budući da je odlukom Nacionalnoga stožera svim drugim ekipama zabranjeno treniranje u zatvorenim prostorima. Naravno da takva odluka nema uporište u zdravom razumu, ali navikli smo na to, pa idemo dalje.

Treneri mlađih uzrasta se snalaze koristeći raspoložive vanjske terene, a sve kako bismo održali interes djece za treniranjem, budući da smo svjesni da bi potpuni prekid rada doveo do ugrožavanja opstojnosti Kluba u cjelini. Šteta što toga nisu svjesni oni koji donose ovako bezumne odluke, ali iz ove kože ne možemo.

Nije nam jasno da nitko nije imao potrebu provesti anketu po sportskim klubovima i zatražiti podatke o broju igrača zaraženih za vrijeme treninga. Naš odgovor na takvu anketu bio bi: »nula zaraženih za vrijeme treninga«.

Inače, trenutačno je u pripremi projekt odigravanja županijske lige za mlađe uzraste na otvorenim terenima, kako bismo mladim igračima osigurali barem minimum radosti odigravanja natjecateljskih utakmica i na taj način ih dodatno vezali uz rukomet.

Eto kako se vidi iz priloženoga od rukometa gotovo ništa, netko drugi nam diktira pravila ponašanja i pritom ne brine o posljedicama svojih nepromišljenih odluka, koje će biti itekako dalekosežne, u negativnom smislu. No, što je tu je – rekao je predsjednik kluba Davor Ćićerić.

M. PODRUG

Novi broj Solinske Kronike

posljednji broj solinske kronike

Pratite nas

   Facebook

   RSS

   Newsletter

Zvonimir Solin Newsletter

Najvažnije vijesti u vašem email sandučiću