RUKOMET – RK SOLIN: 2.HRL JUG – Ćićerić najavljuje pohod na Prvu ligu jug

SOLINSKA KRONIKA 345, 15. svibnja 2023.

Smatramo kako je sazrela situacija da se u idućem prvenstvu krene na osvajanje prvenstva i plasman u Prvu HRL jug – rekao je predsjednik kluba Davor Ćićerić, te je zadovoljno izdiktirao rezultate mladih solinskih rukometnih nada

Rukometaši drugoligaša Solina pod vodstvom trenera Mirka Alduka, završili su sezonu na trećem mjestu. Moramo spomenuti kako su na početku drugoga dijela prvenstva zabilježili dva poraza, a nakon toga devet pobjeda u preostalih devet odigranih prvenstvenih utakmica. Zaista izvrstan rezultatski niz.

Marko Grubišić (PPD Zagreb) i Mario Vrgoč (Solin) – Zlatni Solinjani na Mediteranskim igrama

– Smatramo kako je sazrela situacija da se u idućem prvenstvu krene na osvajanje prvenstva i plasman u Prvu HRL jug – rekao je predsjednik kluba Davor Ćićerić, te je zadovoljno izdiktirao rezultate mladih solinskih rukometnih nada.

– U-17, pod vodstvom trenera Jakše Bužančića, završili sezonu na trećem mjestu i plasirali se na završnicu Prvenstva Hrvatske, koja će se odigrati u Poreču od 24. do 28. svibnja 2023.

Ponosno ističemo kako je naš igrač Mario Vrgoč nositelj zlatne medalje, osvojene s kadetskom reprezentacijom Hrvatske na Prvenstvu Mediterana održanom u Tunisu, pobijedivši u finalu naše stalne rivale, reprezentaciju Francuske.

– U-15 i U-13, pod vodstvom trenera Josipa Tukića i Andrije Jajića, još uvijek imaju prvenstvene obveze, ali ne mogu ostvariti plasman na završnicu Prvenstva Hrvatske, a nadamo se da ćemo to dogodine uspjeti.

– U-11, pod vodstvom trenera Deana Perčina, trenutačno zauzimaju treće mjesto u svom natjecanju, ali već od ranije su osigurali nastup na završnici Prvenstva Hrvatske, koje se odigrava u Poreču od 9. do 12. lipnja 2023.

– Po završetku ovih natjecanja, od kraja lipnja, uslijedit će kratka ljetna stanka, a onda od kolovoza krećemo u nove sportske izazove, koji će nam, nadamo se, donijeti još puno radosti i sportskih uspjeha – rekao je predsjednik Davor Ćićerić.

Zlatni Solinjani Mario Vrgoč i Marko Grubišić na Mediteranskim igrama

Dvojica Solinjana, članovi kadetske reprezentacije Hrvatske, igrači generacije 2006. i 2007. godište, Marko Grubišić (PPD Zagreb) i Mario Vrgoč (RK Solin), okitili su se zlatnom medaljom na Mediteranskim igrama u Tunisu. Kadetska reprezentacija Hrvatske je osvojila zlato, u finalu su slavili protiv Francuza, 39:32! I tako najavili početak jake velike generacije.

Mario Vrgoč, lijevi vanjski RK Solin, pravi proizvod je solinskoga kluba. Ima nevjerojatno snažan, a u obrani je neprelazan. Marko Grubišić Gojun, je danas desni vanjski igrač PPD Zagreb.

Novi broj Solinske Kronike

posljednji broj solinske kronike

Pratite nas

   Facebook

   RSS

   Newsletter

Zvonimir Solin Newsletter

Najvažnije vijesti u vašem email sandučiću