NAKON ČETIRI PRVENSTVENE UTAKMICE POD VODSTVOM NOVOG TRENERA TONIJA GOLEMA – Modri s Jadra još pri dnu!

SOLINSKA KRONIKA 331, 15. ožujka 2022.

Modri s Jadra su u četiri prvenstvene utakmice osvojili sedam bodova. Od tri domaće utakmice dvije su dobili, Kustošiju i Dinamno II, a neodlučno odigrali sa Osijekom II. Na jedinom gostovanju u Bijelom Brdu, poraženi su minimalnim rezultatom, 1:0

Nogometni drugoligaš Solin u drugom dijelu prvenstva, pod vodstvom novoga trenera Tonija Golema (40), miče se puževim korakom od dna prvenstvene ljestvice 2. HNL, u mirnije vode u borbi za ostanak. Prisjetimo se, prema propozicijama Ligu napuštaju tri kluba plus obvezno druge momčadi prvoligaša, Dinamo II i Osijek II. Trener Golem je momčad Solina preuzeo uoči samih priprema 7. siječnja 2022., na pretposljednjem mjestu na drugoligaškoj ljestvici.

– Možemo ostati u ligi, ne bih dolazio da mislim da ćemo ispasti. Nismo momčad za ispasti iz lige. Mene zanima samo rezultat, stoga sam tako igrao i prijateljske utakmice. Moramo stvoriti pobjedničku momčad i takve vibracije osjećam, zadovoljan sam – rekao je novi solinski strateg Toni Golem uoči početka drugoga dijela prvenstva.

Modri s Jadra su u četiri prvenstvene utakmice osvojili sedam bodova. Od tri domaće utakmice dvije su dobili, Kustošiju i Dinamno II, a neodlučno odigrali sa Osijekom II. Na jedinom gostovanju u Bijelom Brdu, poraženi su minimalnim rezultatom, 1:0. U četiri utakmice postigli su četiri pogotka, što je zasigurno nedostatno za bolji bodovni konto, ali veseli poboljšanje u obrambenom dijelu, svega tri pogotka u četiri utakmice. Nažalost, uz ne baš neka zvučna pojačanja, trener Golem nije mogao računati ni na nekoliko važnih igrača, ozlijeđenoga Stipu Pekića, te Tonija Taraša, Valentina Vujinovića i Tomislava Dadića! Uza sve to pomakli su se sa 15. na 14. mjesto, koje u ovom trenutku vodi u niži stupanj natjecanja.

PRVENSTVENI REZULTATI: Solin – Kustošija 2:1, BSK – Solin 1:0, Solin – Dinamo II 2:1, Solin – Osijek II 0:0.

REZULTATI – ŽUPANIJSKI KUP: Solin – Uskok 2:1, Omiš – Solin 1:1 (7:8/11m).

Zasigurno slijedi razdoblje važnih utakmica, prvi ispit je u Zmijavcima, zatim Opatija uz Jadro, te s vodećim dvojcem, u Varaždinu i Rudešom u Solinu!

U međuvremenu je nogometni drugoligaš Solin osnažio je svoje redove obrambenim igračem reprezentativcem Nigerije. Međunarodna dozvola za registraciju Eze Stephena, rođenog 8. ožujka 1994., pristigla je iz Nogometnoga saveza Indije, gdje je kao profesionalac igrao za Jamshedpur FC.

U skladu sa FIFA-inim Pravilnikom o statusu i transferima igrača i Pravilnikom o registraciji klubova i igrača HNS-a, igrač je slobodan i može se registrirati u statusu profesionalca za NK Solin. No, još se nije pojavio!

Redoslijed Druge HNL, nakon nepotpunoga 19. kola: 1. Varaždin 36, 2. Rudeš 31(-1), 3. Dubrava Tim kabel 30, 4. Orijent 1919 29, 5. Croatia 28, 6. Inter Zaprešić 28, 7. Juran 27, 7. Dugopolje 21, 8. Dinamo II 27, 9. BSK 27, 10. Dugopolje 26, 11. Sesvete 24, 12. Osijek II 24, 13. Cibalia 22(-1), 14. Solin 21, 15. Kustošija 18, 16. Opatija 17. (Ligu napuštaju tri kluba plus obvezno druge momčadi Dinama i Osijeka).

Novi broj Solinske Kronike

posljednji broj solinske kronike

Pratite nas

   Facebook

   RSS

   Newsletter

Zvonimir Solin Newsletter

Najvažnije vijesti u vašem email sandučiću