POLAZNICI SOLINSKIH DJEČJIH VRTIĆA UKLJUČILI SE U HUMANITARNU AKCIJU »DJECA ZA DJECU« STUDENATA EKONOMSKOGA FAKULTETA U SPLITU – Sudjelovati u sreći

SOLINSKA KRONIKA 340, 15. prosinca 2022.

Mališani svih vrtićkih kuća DV-a »Cvrčak« izrađivali su prigodne božićne ukrase te ih uručili studentima kako bi se njihovom prodajom prikupila sredstva koja su ovoga puta namijenjena Udruzi roditelja djece s posebnim potrebama »Naša dica« iz Kaštela

Studenti Ekonomskoga fakulteta u Splitu studija Turizam i hotelijerstvo u okviru kolegija Upravljanje manifestacijama, a pod mentorstvom prof. Smiljane Pivčević i ove su godine organizirali humanitarnu akciju »Djeca za djecu« u koju su se uključili i polaznici solinskih dječjih vrtića.

Mališani svih vrtićkih kuća DV-a »Cvrčak« izrađivali su prigodne božićne ukrase te ih uručili studentima kako bi se njihovom prodajom prikupila sredstva koja su ovoga puta namijenjena Udruzi roditelja djece s posebnim potrebama »Naša dica« iz Kaštela.

Studentice 5. godine Ekonomskoga fakulteta, Solinjanka Matea Bakušić istaknula je kako su se ove godine u akciju po prvi puta uključile i dvije solinske osnovne škole, OŠ kraljice Jelene i OŠ kralja Zvonimira, a svoje su im uratke donirali i polaznici privatnoga solinskog vrtića »Šareni leptirić«.

– Uistinu sam zadivljena količinom izrađenih ukrasa, ali i njihovom maštovitošću – rekla je Matea prilikom preuzimanja donacije DV-a »Cvrčak«. Tom je prigodom ravnateljici solinske vrtićke ustanove Anđeli Biuk uručena i zahvalnica za višegodišnje sudjelovanje u ovoj vrijednoj humanitarnoj akciji.

Prikupljeni ukrasi ove su godine izloženi u dva splitska trgovačka centra »City Centru One« i »Mall of Split«, i to od 6. prosinca.

– Naglasila bih kako proizvodi nemaju označenu cijenu, svatko može donirati koliko može i želi – objasnila je Matea napominjući kako će štand u »City Centru One« biti otvoren svaki dan do 18. prosinca, dok će onaj u TC-u »Mall of Split« biti otvoren do 22. prosinca.

Akcijom će ove godine biti obuhvaćen i humanitarni koncert najavljen za 16. prosinca, a planiran je nastup solinskoga Papa Benda, grupa Dreamers, Best, Boss i Bokal Vode, KUD-a Jedinstvo, klape Sv. Florijan, Filomene Puljiz i Limene glazbe Žrnovnica.

Zahvaljujući brojnim sponzorima organizirat će se i tradicionalna humanitarna lutrija te prodaja sportskih rekvizita koji će biti dostupni putem društvenih mreža.

Osim kupnjom prigodnih predmeta i sudjelovanjem u humanitarnoj lutriji zainteresirani mogu sudjelovati u akciji i uplatom na žiro račun HR 9824070001300031477.

Najbolju pozivnicu za sudjelovanje u ovoj akciji poslali su mališani DV-a »Paun« koji su uz prigodne ukrase dostavili i poruku: »Presretni smo od srca što smo imali prilike sudjelovati u vašoj sreći!«.

Novi broj Solinske Kronike

posljednji broj solinske kronike

Pratite nas

   Facebook

   RSS

   Newsletter

Zvonimir Solin Newsletter

Najvažnije vijesti u vašem email sandučiću