STRELJAŠTVO – SD DALMACIJACEMENT: SVJETSKI KUP U AZERBAJDŽANU – »Povijesno zlato« na Svjetskom Kupu u Bakuu

SOLINSKA KRONIKA 334, 15. lipnja 2022.

Junak osvojene ekipne bronce je Solinjanin 21-godišnjak Josip Sikavica, koji obogaćuje hrvatsko streljaštvo. Bila je to njegova prva seniorska medalja uopće na svjetskoj pozornici. Lani je bio brončani junior u trostavu na EP u Osijeku. On je sjajnim rezultatima predvodio hrvatski tim u ovom velikom uspjehu

Hrvatska streljačka reprezentacija ostvarila je povijesni rezultat na Svjetskomu kupu u azerbajdžanskom Bakuu. Najprije je srebro osvojio Miran Maričić, član Bjelovara, u pojedinačnoj. U borbi za zlato je izgubio od Srbina Lazarevića 16:14.

Potom su došla ekipna natjecanja gdje se u eliminacijama Hrvatska plasirala među osam na četvrto mjesto. Sastav Milan Maričić 314.2, Andrija Mikuljan 311.0 i Josip Sikavica 314.8, član solinskog »Dalmacijacementa«. Debitant u seniorskoj reprezentaciji Josip Sikavica u potpunosti je opravdao povjerenje. U kvalifikacijama među osam reprezentacija Hrvatska je bila četvrta s 624.4, iza Indije 624.9 (Maričić 208.1, Mikuljan 206.9, Sikavica 209.2 opet odličan). Zlato je osvojila Južna Koreja koja je svladala Australiju, 16:8.

– Sutradan u izravnom dvoboju protiv Indije Hrvatska je zasluženo pobijedila s 16:10. U Solin je stigla još jedna medalja ove godine. Poslije tri Goršine, to je ukupno četvrta sa svjetskih kupova i prvenstva Europe u vitrinama SD »Dalmacijacement« iz Solina – rekao je Siniša Vitez, alfa i omega solinskoga kluba i trener hrvatske reprezentacije.

Svakako junak osvojene ekipne bronce je Solinjanin 21-godišnjak Josip Sikavica, koji obogaćuje hrvatsko streljaštvo. Bila je to njegova prva seniorska medalja uopće na svjetskoj pozornici. Lani je bio brončani junior u trostavu na EP u Osijeku. On je sjajnim rezultatima predvodio hrvatski tim u ovom velikom uspjehu. Prošao je početne treme i sada je još više motiviran za vrijeme i natjecanja koja dolaze!

Povijesno zlato Hrvatske na Svjetskim kupovima!

U ekipnomu je natjecanju hrvatska reprezentacija ostvarila ogroman uspjeh osvajanjem zlata u izravnom dvoboju protiv Indije. Već se u eliminacijama vidjelo da su naši hrvatski strijelci spremni postigavši najbolji rezultat i prvo mjesto. U kvalifikacijama među osam najboljih naša je reprezentacija osvojila drugo mjesto iza Indije, na trećoj poziciji je bila ekipa Ukrajine, a četvrta je pripala Austriji.

– U izravnom dvoboju za zlato naši reprezentativci su bili bolji od Indije s 16:11, dok su za broncu Ukrajinci bili bolji od Austrijanaca. Treba istaknuti da je mladom Josipu Sikavici ovo bio prvi nastup na Svjetskomu kupu, i da se kući vraća sa zlatom i broncom, ne pamti se da je to do sada ikome pošlo za rukom – ponosno je zaključio Siniša Vitez.

Novi broj Solinske Kronike

posljednji broj solinske kronike

Pratite nas

   Facebook

   RSS

   Newsletter

Zvonimir Solin Newsletter

Najvažnije vijesti u vašem email sandučiću